CAUDALIE Mineral Bronzing Powder

Izvor: MrsFoxy.com, 24.Jul.2017, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CAUDALIE Mineral Bronzing Powder

Prava poslastica za sve ljubiteljke prirodno osunčanog izgleda! Bilo da želite da naglasite preplanuli ten ili da dodate malo svežine licu, ovaj bronzer je jedan od must have proizvoda ovog leta!




Iz Fransuske s ljubavlju stiže nam brend Caudalie. Brend je prevashodno baziran na proizvodnji prirodnih proizvoda, bez parabena i svih ostalih štetnih sastojaka. Verujem da je većina vas već čula za Caudalie, a ja ću vas ovog puta upoznati sa bronzerom koji je definitivno >> Pročitaj celu vest na sajtu MrsFoxy.com << jedan od bisera Caudalie kozmetike.









Već vekovima Francuskinje su poznate po svojoj jednostavnoj lepoti i besprekornom stilu. Mnoge žene u Srbiji dive se francuskim lepoticama, ali gotovo nikako ili veoma slabo usvajaju francuska načela lepote, kao recimo - ne preterivati. U našoj zemlji bronzer je definitivno najprodavaniji proizvod, a imperativ je da se on vidi na licu na razdaljini od minimum 3 metra. Potpuno pogrešno, jednako pogrešno kao i činjenica da se bronzeri, koji nisu i ne mogu biti kontur proizvodi, upravo koriste u te svrhe. Osećam zaista tužno kada se prošetam gradom i vidim gomilu devojaka sa jasno povučenom linijom ispod jagodica, na viličnim kostima i obavezno na čelu. O boji, podtonu, teksturi proizvoda koja je veoma često neprimerena, odnosno pogrešna, suvišno je i da pričam. Zato želim da još jednom skrenem pažnju ženama kako se koristi bronzer, čemu služi i kako mogu da dobiju maksimalni efekat bez puno muke.









Hajde da se na brzinu podsetimo kako se pravilno koristi bronzer. Nanosi se preko celog lica u tankom sloju kada ste preplanuli, čime ističete vaš preplanuli ten i dajete mu dodatnu dozu svežine. Pojedini bronzeri mogu da se koriste kao blagi kontur, ali oni moraju biti isključivo mat. Bronzeri sa sjajnim česticama namenjeni su letnjem periodu i isticanju preplanulosti kože. Ali šta ukoliko niste preplanuli? Šta ukoliko ne možete da pocrnite, kao ja recimo? Bronzer nije za mene, mislila sam do pre dve godine, a onda sam naučila kako da ga pravilno koristim, pa čak i da malo lažiram blagu osunčanost mog "aristokratski belog" tena. Kako? Otkriću vam u narednim redovima.









Caudalie bronzer je jedan od proizvoda koji mi u lažiranju osunčanosti mog aristokratski-akrepasto bledog lica ili davanju doze živosti istom značajno pomaže. Po čemu se ovaj bronzer razlikuje od drugih? Pored toga što trenutno popravlja teksturu kože i daje licu mladji i živahniji izgled, namenjen je svim tipovima kože, svim tonovima, a mogu slobodno reći i podtonovima. Zaista jedinstven proizvod na tršištu! Pored predivne satenaste teksture, tajna je u načinu aplikacije. Pa da počnem:


1. Primat ću svakako dati ženama sa tamnijom puti i ženama koje mogu da pocrne:
Složićemo se da su bledoliki poput mene ipak u manjini. Kako da ga koristitie? Ukoliko ste se upravo vratile sa mora, širokom četkom za nanošenje pudera u prahu, sa koje ste prethodno otresle višak proizvoda, nanesite ovaj bronzer na celo lice. Iznenadićete se kako će vaše lice momentalno dobiti dašak svežine. Osunčana koža je lepa, ali ima i svojih nedostataka. Osim ukoliko imate izrazito masnu kožu, vaše preplanulo lice može delovati mat, sa vidljivim nedostatkom onog prirodnog zdravog sjaja i svežine. Sa ovim bronzerom možete postići da vaše preplanulo lice momentalno dobije na svežini i zablista. Na ovaj način dajete dozu blistavosti vašem preplanulom tenu, a kako da ga dodatno naglasite pročitajte u odeljku dva.


2. Pravilo nanošenja za sve tonove kože i za nas bledolike: 
Caudalie savetuje korišćenje kabuki četkice, ali meni se jednako dobro pokazao sa RT četkom za bronzer i konturisanje, kao i sa ArtDeco četkom za rumenilo. Dakle, mekanija četka za rumenilo odlično će odratiti posao, a naravno može i kabuki. Kako ja lažiram pleplanulost? Kako dodatno istaći preplanuo ten? Caudalie nam savetuje da ovaj bronzer koristimo u klasičnom potezu broja tri sa osvrtnom na vilične kosti. Drugi način je da ga koristimo delimično poput hajlajta, na vrhove jagodičnih kostiju i duž središnje linije nosa. Probala sam oba načina i nisam bila oduševljena rezultatom, te sam proizvod prilagodila svojim potrebama. Verovatno ste milion puta do sada čule ili pročitale da bronzer treba stavljati na delove lica na kojima bi nas sunce prirodno "uhvatilo". Delimično je tačno. Ukoliko bronzer stavite na sredinu čela izgledaće ružno, pošto nam je koža duž liniju kose svetlija. Dakle, prvo bronzer kompletno nanesite duž linije kose, čime ćete ujednačiti boju lica, poktiti delove koji nisu osunčani. Potom, nanesite mrvicu bronzera na sam vrh jagodica. Namerno kažem mrvicu, pošto verujem da ćete koristi rumenilo posle, a mi samo želimo da istaknemo preplanulost. Potom, ponovo mrvicu bronzera na vrh nosa i prvu trećinu nosne kosti - to je mesto gde nas sunce zaista "poljubi" većinu. Zatim, nanesite bronzer na sam vrh brade, naravno nemojte preterivati. Za kraj nanesite tanak sloj bronzera ispod viličnih kostiju spuštajući blago prema vratu i dekolteu. Ovim sistemom vam garantujem da ćete biti oduševljene postignutim efektom, naravno ukoliko ne preterate i pažljivo i dobro izblendate nanešeno.













Boja Caudalie bronzera je najškakljivija tema ove recenzije. Na svačijoj koži izgleda drugačije, ja sam naravno slikala na svojoj kada sam pripremala slike za ovaj post, ali mi je sada žao što nisam izmaltretirala članove moje porodice koji zapravo imaju boje u sebi. Boja dosta varira i od podloge, odnosno bb kreme ili pudera koji koristite. Na mojoj koži bez podloge, boja je najsličnija onoj u pakovanju - svetla boja terakote, odnosno braon sa crvenim podtonovima. Na licu sa puderom veće pokrivne moći, boja je nešto žućkastija, dok je sa puderom blage pokrivne moći boja prirodno svetlo braonkasta i topla. Primetila sam da boja varira i od boje rumenila koje koristim. Nešto je žućkastiji u kombinaciji sa kajsijastim rumenilom, dok je potpuno prirodan sa rozikastim rumenilima. Najlepše i najzdravije izgledam u kombinaciji sa roze rumenilom - tom kombinacijom sam zaista oduševljena. Imajte na umu da sam ja zaista svetla, NC15 po svima poznatoj MAC skali, kao i da sam neutralnog podtona. Boja Caudalie bronzera u ovoj meri varira, upravo iz razoga koji sam napomenula na samom početku, jer je proizvod namenjen baš svima, svim bojama tena i svim podtonovima. Naravno, ja ne bih bila ja da to nisam i proverila. Na moje dve prijateljice dosta tamnijeg tena od mene, ružičastog i maslinastog podtona odlično se uklopio i stopio sa bojom kože. Moj uzorak, iskljućujući samu sebe, bile ipak samo dve osobe, pa pošto nismo svi isti, ipak moram da napišem da postoji mogućnost da vama ova boja neće odgovarati. Nemojte da vas zavara na početku, pošto na licu izgleda divno i sjajne čestice koje bronzer sadrži na licu su gotovo jedva primetne, tek toliko da daju svežinu.




Sastav:











Zapremina:
10 g




Cena:
oko 2600 din.




Da li ste probali Caudalie bronzer i kako vam se dopada?


Da li ste probale Caudalie kozmetiku i kakva su vaša iskustva?






Kiss.
Mrs Foxy


Nastavak na MrsFoxy.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MrsFoxy.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MrsFoxy.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.