Brazilka Valentina prvi transrodni model u Viktorijas sikretu

Izvor: B92, 05.Avg.2019, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brazilka Valentina prvi transrodni model u Viktorijas sikretu

Brazilka Valentina Sampajo prvi je transrodni model američkog brenda luksuznog donjeg veša - Viktorijas sikret (Victoria's Secret).

Valentina Sampajo je na svom profilu na Instagramu podelila fotografiju na kojoj se vidi kako sedi na stolici u belom bademantilu, a označila je ružičastu liniju donjeg veša marke Viktorijas sikret. Samo dan kasnije objavila je kratki video-snimak uz poruku da nikad ne treba odustati od snova.

Mnogi su nakon ove objave zaključili da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Valentina Sampajo postala prvi transrodni model ove modne marke.

Valentina Sampajo je nedavno ušla u istoriju kao prva transrodna osoba koja se našla na naslovnici magazina "Vog" (Vogue).

"Prva transrodna osoba u VS! Zbog toga sam presrećna", tvitovala je Lais Ribeiro, model Viktorijas sikreta.

Inače, u novembru prošle godine, direktor marketinga Ed Razek VS dospeo je u žižu interesovanja nakon što je izjavio da transrodni modeli ne bi smeli da se pojave na revijama Viktorijas sikreta.

Ubrzo nakon toga on se javno izvinio zbog ove izjave i VS je angažovao prvog transrodnog modela, prenosi Independent.

U februaru 2017. Valentina Sampajo je postala prvi transrodni model koji se predstavio na naslovnici časopisa francuskog izdanja "Vog". Kasnije se našla i na naslovnicama ovog magazina i u Brazilu i Nemačkoj.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.