Bolji od običnog: Hrskavi čips od tikvica

Izvor: B92, 30.Jun.2023, 09:27

Bolji od običnog: Hrskavi čips od tikvica

Služite uz pavlaku ili kečap.

Sastojci:

2 tikvice

100 grama brašna

maslinovo ulje

so, suvi začin, origano

Priprema:

Mlade tikvice ne morate da ljuštite, a ako se kupili nešto starije onda ih obavezno oljuštite, pa isecite na tanke kriške, posolite i ostavite najmanje pola sata da puste vodu.

U čistu veliku kesu za zamrzivač sipati brašno, so, po želji suvi začin i origano, pa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ubaciti iseckane kolutiće tikvica i zavezati čvor. Potom dobro protresti kesu kako bi vlažne tikvice pokupile začine.

Zagrejati ulje u dubljem tiganju, a pored staviti šerpicu hladne vode. Umakati kolutić po kolutić ― najprije u vodu, pa malo pustiti da se ocedi voda, pa umočiti u ulje i pržiti vrlo kratko. Ulje ne bi trebalo da prska više nego prilikom običnog pohovanja, ali imajte pri ruci poklopac tiganja.

Nastavak na B92...






Povezane vesti
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.