Boja kose može o vama otkriti mnogo više nego što mislite

Izvor: NaDlanu.com, 13.Jan.2014, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boja kose može o vama otkriti mnogo više nego što mislite

Brojna su istraživanja pokazala da svi mi prvi utisak o nekome stvaramo dobrim delom na temelju boje nečije kose. Tako muškarci recimo smatraju brinete pristupačnima, plavuše krhkima i osetljivima, a crvenokose oholima. Iako takve predrasude često deluju netačno i nepravedno, duboko su ukorenjene u našem društvu!

Platinasta plavušaSamo je 10 posto ljudi na svetu prirodno plavokoso. Ova boja svakako privlači pažnju budući da je izuzetno retka. A sve što je jako retko, privlači >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << pažnju na sebe.Zlatokosa plavušaTeško je ne poistovetiti zlatno plavu kosu s nekim od dva legendarna poimanja savršene lepote - klasične, zavodljive, elegantne lepotice dostojne crvenog tepiha ili tipične američke devojke iz susedstva. Ali iza seksipila i nevinosti koju na prvi pogled predstavlja, ova boja skriva zabavu, flert i druželjubivost osobe koja je nosi.OmbreOmbre je još uvek popularan, uprkos činjenici da su ga proteklih godina poznate i manje poznate dame širom sveta bukvalno prostituizirale. Izgled tamnog korena, koji postepeno sve više svetli prema vrhovima kose, izuzetno je lak za održavanje, pa osim što otkriva pomodnu osobu, predstavlja i osobu koja voli da bude bezbrižna, praktična, ali i osobu koja ne igra uvek na sigurno.BrinetaNe znamo koliko u tome ima istine, no činjenica je da brinete smatramo najinteligentnijima. Doživljavamo ih kao pametne, zrele i nadarene za procenu karaktera. Prirodnih brineta je najviše, od svih prirodnih boja kose, no s nekoliko pramenova ili nijansiranjem prirodne boje prelivom, svakoj smeđoj možete dodati onaj wow efekat.Tamna smeđaTamna, tamna smeđa koja naginje ka crnoj teška je boja za izneti i za održavati, ali za one kojima zaista odlično stoji, smatramo da je vredna truda. U kombinaciji s bogatim talasima i loknama skriva određenu dozu mističnosti, a osobe s ovom bojom često doživljavamo kao kreativne. Dve osobine koje nipošto ne bismo odbili.Boja kestenaBaš poput plave boje, i crvena kosa je vrlo retka. Iz nekog nepoznatog razloga, osobe s crvenkastosmeđom bojom kestena, ne uživaju baš povoljnu reputaciju. Smatramo ih oholima, preponosnima, teško dostupnima. Dobra je strana što takve osobe doživljavamo i kao pustolove, avanturiste i vatrene individue.Bakreno crvenaIliti ono što u narodu zovemo ginger, riđom ili narandžastom kosom. Vatrena crvenokosa prva nam je asocijacija na ovu boju kose. Ove žene smatramo samouverenim (da ne kažemo tvrdoglavim), odlučnim, vrtirepkama i veoma strastvenim (da ne kažemo vrućeg temperamenta).Izvor: Index.hr

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.