Bizarna modni trend: Živi nakit

Izvor: Vesti-online.com, 31.Mar.2012, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bizarna modni trend: Živi nakit

Najnoviji modni trend u Meksiku su, kada je u pitanju nakit, bube prekrivene šarenim kamenčićima, koje se nose kao živa umetnost.

Majanske žene su nosile bube kao nakit vekovima, ali od 80-ih, lepljenje kamenčića na bube je postala prava pomama. Za bube se zakači i mala zihernadla, koja im ne dozvoljava da odu predaleko.

Iako je popularna, ova preksa nije bez kontraverze. Neki aktivisti za prava životinja smatraju da bi to trebalo zabraniti. Ipak bube, imaju bar neku zaštitu: mogu da se nose u Meksiku, ali ako neki turista proba da ih iznese iz zemlje, biće kažnjen.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.