Biljka koja OPORAVLJA PLUĆA i sinuse - Ren će vas rešiti kašlja, olakšati disanje i očistiti, ALI SAMO NA OVAJ NAČIN

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jan.2024, 20:53

Biljka koja OPORAVLJA PLUĆA i sinuse - Ren će vas rešiti kašlja, olakšati disanje i očistiti, ALI SAMO NA OVAJ NAČIN

Ren je moćna biljka koju možete da koristite tokom cele godine, a njegova lekovita svojstva su neverovatna! Pored ublažavanja problema sa upornim kašljem odličan je i kod problema sa sinusima, zapušenim nosem.

Koren rena koji je pomalo ljutkast sadrži važan sastojak - singrin, ali i kumarine, fenole, eterično ulje, aspargin, peroksidazu, smolu, skrob i saharide.

Zbog svih ovih sastojaka, ren je idealan za zdravlje, posebno kada su respiratorni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << problemi u pitanju.

Ren može da se kupi na pijaci tokom cele godine, a u zavisnosti od problema koji imate, konzumirajte ga na sledeće načine:

Ukoliko želite da očistite svoja pluća, bilo da ste pušač ili nepušač, pripremite čaj od rena.

Deset grama narendanog korena rena prelijte sa dva decilitra ključale vode. Prekrijte čaj i ostavite da odstoji nekoliko minuta.

Tako spremljen napitak treba piti dva do tri puta dnevno u malim šoljicama.

Ako imate astmu, savetuje se da sa skuvate šolju jabukovog sirćeta i četiri kašike narednanog rena, kako biste ublažili simptome.

Kada ren razmekša tokom kuvanja u sirćetu, treba ga procediti, i dobijenoj količini rena dodati istu količinu meda. Dobijenu smesu lagano kuvati dok se zgusne, a onda ostaviti da se kaša ohladi.

Ovakva smesa od rena uzima se po malo ujutru i uveče.

Ukoliko vas muči kašalj, ili teško dišete, napravite smesu od jedne kašičice sveže narendanog rena pomešanog sa jednom kašičicom meda.

Ovu mešavinu uzimajte svako jutro na prazan želudac, u narednih mesec dana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.