Bila je prva filmska ljubav Žarka Lauševića: Lepu Maju dotukla vest o smrti glumca

Izvor: B92, 16.Nov.2023, 13:23

Bila je prva filmska ljubav Žarka Lauševića: Lepu Maju dotukla vest o smrti glumca

Putem društvenih mreža se uz emotivnu objavu oprostila od glumca. Proveli su zajedno nekoliko godina, na početku njegove blistave karijere.

Čuveni umetnik i glumac Žarko Laušević preminuo je 15. novembra u 64. godini nakon kratke borbe s opakom bolešću i za sobom ostavio neutešnu porodicu, kolege, javnost širom regiona i sve koji su ga voleli.

Život omiljenog nam i jedinstvenog Lauševića obeležila je velika tragedija od koje se nikada nije oporavio, a bol >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je pretočio u autobiografske romane koji su i danas među najčitanijima.

Imao je dva braka i troje dece, a drugu suprugu Anitu, koja je poznato ime u Holivudu i s kojom je dobio ćerku Janu, voleo je do kraja života.

Malo ko zna ko je bila glumčeva prva ljubav u filmu. U pitanju je glumica Maja Mitić, koja je glumila u filmu "Šmeker", gde je igrala lepšu polovinu Pavla Ivkova (Žarka Lauševića) i tada ga je osvojila svojom lepotom i glumom, ali se vrlo brzo povukla iz javnog života.

Smrt glumca ju je dotukla, a tim tužnim povodom se oglasila na društvenim mrežama.

"Mirno putuj ka svetlosti, moj druže s početka naših karijara. Dižem jednu čašu za sve što si bio ti ovde na našoj Plavoj, večni šmekeru van granica zemaljskih i vremenskih", napisala je neutešna Maja.

Nakon uloge Lele posvetila se pozorištu, a danas je umetnička direktorka Festivala Nišvil, pišu Novosti.rs.

Oko 2000. godine radila je kao gostujuća profesorka tehnike savremenog teatra Univerziteta Ajove i Sjedinjenih Američkih Država. Od 2008. je gostujuća profesorka pozorišne umetnosti za master studije Goldsmitovog univerziteta u Londonu.

Odrasla je u Nišu, plenila je lepotom, a na njen šarm niko nije ostajao ravnodušan, pa ni, tada, neponovljivi Žarko Laušević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.