Bila je jedna od OMILJENIH - Pevačica Vera Nešić prerano je otišla zbog teške BOLESTI, ali njene pesme će večno ŽIVETI

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jan.2024, 20:18

Bila je jedna od OMILJENIH - Pevačica Vera Nešić prerano je otišla zbog teške BOLESTI, ali njene pesme će večno ŽIVETI

Predavala se u potpunosti, a gde god bi zapevala, dovela bi atmosferu do usijanja, dok u karjeri nije znala šta je skandal. Zato je i bila miljenica publike.

Čuvenu pevačicu Veru Nešić svi pamte po raskočnom glasu i neverovatnoj energiji koju je prenosila na svoju publiku, te se za njene nastupe uvek tražila karta više. Vatrena crnka krupnih očiju izvodila je pesme čistim glasom neslućenih dubina i visina, šireći i radost i setu.

Naime, mnoge >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << njene kolege nisu znale da je pravo sa hemoterapije ušla na nastupe i snimanja. Toliku je snagu i volju imala u sebi, a muzika je bila njen pokretač.

Stekla je veliku popularnost krajem osamdesetih godina prošlog veka zahvaljujući specifičnoj boji glasa. Pesmom i albumom "Dva sanjara, dva drugara" iz 1987. godine započela je diskografsku karijeru. Već na drugoj ploči iz 1988. dočekala prvi megahit "A gde smo ja i ti".

Vera je bila dragulj kakav se rerko rađa. Izuzetno muzikalana, bogomdana za šumadijsku pesmu. U studio je zakoračila kao već stilski i repertoarski formiran pevač. Komponovao sam joj tri albuma, mnogo dobrih pesama različitog ritma. Ipak, Vera Nešić je zakon za dvojku - ističe maestro Dragan Aleksandrić.

Publika je sa oduševljenjem slušala njene izvedbe sevdalinki, ali i novokompovane folk muzike koja je tokom devedesetih bila izuzetno popularna. Potom izdaje neke od svojih najvećih hitova poput „Bez tebe jutro ne sviće“, „Ti si mi srce slomio“, „Probudi me“…

- Borila se s karcinomom do poslednjeg časa, tri godine je bolovala. Njeno lečenje je bilo završeno i u Beogradu i u Kragujevcu, pa smo onda došli ovde. To su bili strašni trenuci. Zamislite kad vam lekari kažu: "Potražite nešto drugo, vaše lečenje radioterapijom i hemoterapijom je završeno." Onda smo mi došli ovde kod ćerke Katarine u Ameriku. Obratili smo se za pomoć jednoj Kineskinji, koja je lečila alternativnom medicinom, nekim čajevima i kombinacijom vitamina. Međutim, sve je to bilo kasno. Desetak dana je bila na klinici, odakle je otpuštena na kućno lečenje. U ćerkinoj kući je i preminula - rekao je njen muž za "Kurir".

Istakao je da je bol ista bez obzira što godine prolaze.

Vera je preminula 10. januara 2011, u Finiksu, u Arizoni. Imala je smao 52 godinu. Bol je ista kao i tada, ništa manja. Mi smo 30 godina bili u braku, u kom smo dobili dve ćerke – Katarinu i Emiliju. Išli smo zajedno i u osnovnu školu.

Srbija Danas/Stil Kurir/ M.L.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.