Bez po muke do senzualnog izgleda

Izvor: S media, 18.Avg.2010, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez po muke do senzualnog izgleda

Uz preplanuli ten tek nekoliko sitnica razdvaja nas od „vrelog“ letnjeg izgleda i desetina komplimenata. Suptilne promene koje pripadnicama lepšeg pola preporučuju stručnjaci su otkrivanje leđa, nemirne lokne, upotreba pastelnih nijansi...

Oni koji se drže devize „manje je više" tokom pretoplih letnjih dana potpuno su u pravu. Prema rečima stručnjaka, koje prenosi portal redbookmag.com, od sjajnog izazovnog izgleda ovih dana deli nas pet veoma jednostavnih koraka i >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << malo vremena.

Pastelne boje na licu i poneki nemiran pramen koji „beži“ iz pletenice

Koralna nijansa zelene, tirkiznoplava - čak i nazivi boja asociraju na leto. Ali, upravo takvi tonovi - pastelni, tvrde upućeni, svima stoje dobro. Svetliji ten „trpi" praktično sve pastelne nijanse, dok osobama sa tamnijom kožom najviše odgovaraju plavi tonovi.

„Nude look“ podrazumeva veoma malo šminke i veoma blago isticanje očiju, obraza i usana

Ključ uspeha - boja lavande

Kada je reč o senkama za oči, oštrih prelaza ne sme biti. Ublažite ivicu sunđerčićem, četkicom i istaknite oči lajnerom ili kreonom koji je za nijansu-dve tamniji od senke.

Maskara je obavezna, ali probajte da je nanesete ovog puta samo na gornje trepavice.

Modni eksperti tvrde da nije zabranjeno (naročito tokom vrelih letnjih dana na obali mora) isprobati frizuru Pipi Duge Čarape.

Uredno upletena jedna ili dve pletenice, mećutim, ne dolaze u obzir. Neophodan je malo nemirniji izgled.

Ostavite neki pramen slobodan i nemojte se češljati već samo prstima raspravite kosu.

Zatim je dovoljno da pramenove ne uplićete prečvrsto i neobavezna, ali očaravajuća frizura je tu.

Ukoliko se odlučite za jednu pletenicu, vratite kosu na jednu stranu i neposredno ispod uha započnite sa pletenjem.

Majstori šminke ističu da je sada kada imate prelepu nijansu preplanulog tena prava šteta pokrivati je nepotrebnim slojevima šminke. To se ne odnosi na maskaru koja je dobrodošla u svim prilikama, godišnjim dobima i na svim temperaturama.

Za „nude look" sakrijte korektorom poneki nedostatak na licu i proverite kako vam stoje rumenilo i ruž iste nijanse.

Još jedan vid suptilne izazovnosti je otkrivanje leđa. Naravno, ovo je rezervisano isključivo za one dame koje nemaju problematičnu kožu. Za svaki slučaj, s vremena na vreme namažite leđa, ramena i ruke (po želji i druge delove tela) hidrantnim mlekom ili uljem.

Iskoristite još nekoliko nedelja leta da pokažete uredno namazane nokte lakom boje lavande. Bez tračka dvoumljenja ili sumnje, jer se nijansa pomenutog cveća odlično slaže sa svim tonovima kože i dužinama noktiju, za najbolje rezultate nokte na rukama namažite nešto svetlijim lakom.

Nokte na stopalima ili namažite dodatnim slojem ili tamnijom nijansom.

Posle ovakvog, najčešće kratkotrajnog sređivanja očekujte „bujicu" komplimenata jer malo je onih koji neće primetiti pozitivan preokret u vašem izgledu.

Izvor: RTS

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.