Bez ovoga POSTAJE LEGLO BAKTERIJA - Evo kako da pravilno očistite četkicu za zube

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2024, 07:56

Bez ovoga POSTAJE LEGLO BAKTERIJA - Evo kako da pravilno očistite četkicu za zube

Velika je razlika nakon ovoga!

Četkica za zube je više nego neophodna u našim životima (i u osnovi u svakodnevnom životu), a glavni razlog je održavanje oralne higijene i čistog daha nakon „teškog“ obroka ili jutarnjeg buđenja.

Da bi četkica za zube pravilno obavljala svoj posao, trebalo bi da je održavate čistom. Postoji nekoliko dodatnih saveta koje treba uzeti u obzir. Nije dovoljno isprati je sa dosta vode nakon pranja zuba.

Poglavlje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - četkica za zube i bakterije Naša usta su dom mnogih različitih vrsta mikroba i bakterija. Kada perete zube i jezik, na četkici za zube ostaju bakterije, pljuvačka, pasta za zube, ostaci hrane i (moguća) krv iz desni. Istraživanja su pokazala da čak i nakon ispiranja četkice za zube vodom, ona i dalje može biti kontaminirana mikroorganizmima.

Stručnjaci takođe kažu da hiljade različitih vrsta mikroorganizama mogu razviti na drškama četkice za zube i čekinjama. Mnogi od njih nisu opasni i prirodno se nalaze u našim ustima.

Nema zvaničnih dokaza da će upotreba četkice za zube sa prirodnim bakterijama dovesti do oralnih infekcija ili drugih zdravstvenih problema, ali u svakom slučaju, dobra je ideja da svoju četkicu za zube održavate čistom za svaki slučaj. Kako pravilno očistiti četkicu za zube Isperete toplom vodom: Korišćenje tople vode pomaže u održavanju higijene vaše četkice za zube.

Dobro je oprati četkicu za zube pre i posle upotrebe. Topla voda uz pomoć vaših ruku pomoći će da omekšate dlačice i oslobodite čestice paste za zube i ostatke onoga što ste pojeli tokom dana.

Suvo na vazduhu: Vlažno okruženje podstiče rast bakterija ili plesni. Istraživanja su pokazala da četkice za zube koje se čuvaju u zatvorenim kutijama, futrolama i navlakama za četkice imaju više bakterija nego one na otvorenim prostorima u kupatilu. Zato ostavite da se prirodno osuši na vazduhu i u uspravnom položaju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.