Bez ovoga NEMA LEPIH i stilizovanih obrva - Evo kako da uvek izgledaju SAVRŠENO bez odlaska u salon

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2024, 14:26

Bez ovoga NEMA LEPIH i stilizovanih obrva - Evo kako da uvek izgledaju SAVRŠENO bez odlaska u salon

Kako bismo vam pomogli u odgovoru na pitanje – kako da imam savršene obrve – pripremili smo korisne savete za stilizovanje vaših obrva.

Mnoge pripadnice lepšeg pola su u mladosti, kao posledicu korišćenja pincete, izgubile bujnost obrva, te danas moraju da ih popunjavaju i docrtavaju na razne načine. Neke se pak opredele za japansku metodu iscrtavanja obrva, puder tehniku ili jednostavno, tetovažu obrva. Svakako, to je najjednostavnije rešenje za žene koje su u žurbi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ili nisu raspoložene da šminkaju obrve svaki dan. Obrve su poput rama/okvira za oči, pa su samim tim presudne za fatalan ženski pogled i mladolik izgled lica. Ako vas interesuje šta tačno za obrve možete da potražite na policama u drogeriji, pripremite se za sledeći šoping čitanjem ovog članka do kraja.

Iako se mnoge žene osećaju sigurnije u rukama kozmetičarke kada je u pitanju stilizovanje obrva, ukoliko znate o čemu treba voditi računa, nije isključeno da postignete jednako dobar rezultat i u kućnim uslovima. Pre svega, važno je da imate jako osvetljenje i da dobro vidite svoje obrve, pincetu koristite umereno i samo za „odbegle” dlačice koje rastu van okvira vaših željenih obrva. Ukoliko želite da skratite dlačice koje su duge, to možete uraditi uz pomoć makazica i četkice za češljanje obrva ili četkice od neke stare maskare koju ste prethodno oprali. Potrebno je da imate mirnu i preciznu ruku. Dlačice začešljajte četkicom u suprotnom smeru od rasta dlake i potom makazicama skratite višak. Uvek je bolje skraćivati milimetar po milimetar kako ne biste preterali odjednom. Ako koristite pincetu, dlačice vucite u pravcu rasta dlake i vodite računa da tonikom očistite lice pre i posle sređivanja obrva kako vam se ne bi pojavile nepravilnosti na koži. Možda ste navikli na vosak ili trakice za depilaciju? Takođe, vodite računa o higijeni prilikom upotrebe hladnog ili toplog voska, i za ovu metodu obavezno detaljno pratite uputstvo koje je istaknuto na proizvodu koji koristite. Još jedan savet – nakon nekoliko poteza odmaknite se i sagledajte kako vam izgledaju obrve u poređenju s licem. Ako se fokusirate samo na jednu obrvu, često je mnogo teže da i drugu ispratimo u istom obliku, bolje je paralelno raditi sa obe obrve. Kao što glasi savremena izreka – obrve teško mogu biti bliznakinje, ali neka bar budu sestre koje liče.

Ceo tekst pročitajte na tosamja.media

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.