Bez ovoga BRAKOVI PROPADAJU - Evo šta je bitno da bi odnos trajao decenijama, ljubav nije dovoljna

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Okt.2023, 13:50

Bez ovoga BRAKOVI PROPADAJU - Evo šta je bitno da bi odnos trajao decenijama, ljubav nije dovoljna

Sreća ili dosada – u dvoje!

Duge veze mogu biti vrlo složeno putovanje, ispunjeno usponima i padovima. S više od tri decenije iskustva u savetovanju parova, psihoterapeut Jean-Claude Chalmet stekao je uvid u zamršenosti održavanja snažnog, živog partnerstva.

Došao je do saznanja o suptilnim stvarima koja su vrlo bitna za očuvanje jakih veza, pa ćemo sada otkriti šta je to bitno, i kako ili zašto neke veze opstaju dugo. Jer, sigurno ste sebi bar nekada postavili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << to pitanje.

Ponekad možemo odbaciti brige našeg partnera. Međutim, zbog toga on može da se oseti zanemarenim. „Emocionalno usklađivanje” je kamen temeljac trajne veze, gde partneri iskreno brinu o osećanjima onog drugog i adekvatno reaguju. Bitno je shvatiti da su intenzitet osećanja, doživljaj situacija i način na koji se reaguje vrlo individualni, što je sasvim normalno.

Bitno je ljude prihvatiti onakvima kakvi jesu, a ne kakvi mi želimo da budu.

Nemoguće je od nekoga napraviti osobu kakvu bismo mi želeli. Ljudi nisu od plastelina.

Svest o tome pomaže u potencijalnim konfliktima i podstiče bolju komunikaciju!

Ceo tekst pročitajte na tosamja.media

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.