Besplatni ultrazvučni pregledi grudi u Novom Sadu

Izvor: B92, 03.Okt.2022, 13:59

Besplatni ultrazvučni pregledi grudi u Novom Sadu

Oktobar je mesec međunarodne borbe protiv raka dojke. Tim povodom, udruženje "Žena uz ženu" organizuje karavan "Budi hrabra – pregledaj se", kako bi svim zainteresovanim ženama omogućili besplatne ultrazvučne preglede grudi.

Reporterka Prve Milica Ćirović je pratila ovu temu, a njena sagovornica kordinatorke preventivnog centra Doma zdravlja Novi Sad Vesna Imbronjev.

Svrha pregleda je veoma važna, jer mogu da se ukažu promene, a i da se razgovara sa ženama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i kao i načinima na kojima možemo da utičemo", kaže Vesna.

Ona je istakla da je pregled bezbolan, a žene su oslobođene straha od pregleda, jer nisi u klasičnim zdravstvenim ustanovama.

Opširnije pogledajte u video-materijalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Karavan „Budi hrabra – pregledaj se“ svoj put započeo u Novom Sadu.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2022, 06:01

Na međunarodnoj karti oktobar je upisan kao mesec borbe protiv raka dojke. Kako bi se skrenula pažnja na značaj ranog otkrivanja тe opasne bolesti, organizovani su besplatni ultrazvučni pregledi u gradovima širom Srbije. Karavan „Budi hrabra – pregledaj se“ svoj put započeo je u Novom Sadu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.