Beskraj MOGUĆNOSTI ili potpuno UNIŠTAVANJE PRIVATNOSTI? Mark Zakerberg predstavio NAOČARE sa VEŠTAČKOM INTELIGENCIJOM - Svet više neće biti isti!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2023, 10:47

Beskraj MOGUĆNOSTI ili potpuno UNIŠTAVANJE PRIVATNOSTI? Mark Zakerberg predstavio NAOČARE sa VEŠTAČKOM INTELIGENCIJOM - "Svet više neće biti isti!"

Za samo 33 hiljade dinara može se zakoračiti u novi Meta svet

Marka Zakerberg je najavio da će nove pametne naočare sa veštačkom inteligencijom pružiti potpuno nov doživljaj virtuelne realnosti.

Meta je u saradnji sa Rej Banom stvorio naočare koje imaju kamerou, mikrofon, pa čak i pomoćnika u vidu veštačke inteligencije. Najavljeni su na ovonedeljnom Meta Connect-u, a lansirani su 17. oktobra i koštaju 33 000 dinara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Pored svojih sposobnosti veštačke inteligencije, nove pametne naočare će takođe korisnicima omogućiti da uživo strimuju video snimke iz svog ugla gledanja.

Meta pristupa pažljivom implementiranju svoje veštačke inteligencije, jer Zakerberg priznaje da postoje izazovi u obezbeđivanju odgovornog razvoja veštačke inteligencije. To uključuje osiguranje da veštačka inteligencija odražava vrednosti svojih tvoraca i blokiranje neprikladnog sadržaja.

Meta veštačka inteligencija, osnovni asistent koji je razvila kompanija, može pružiti informacije u realnom vremenu sa Bing pretrage ili generisati slike putem Emu. Meta takođe planira da uvede određene agente veštačke inteligencije, poput Maxa kuvara i Lili partnerske asistentkinje za kreativno pisanje, koji mogu komunicirati sa korisnicima kao pravi prijatelji.

Meta integriše generativnu veštačku inteligenciju u svoje postojeće aplikacije, omogućavajući korisnicima da kreiraju slike na osnovu tekstualnih uputa. Takođe razvijaju platformu za izgradnju agenata veštačke inteligencije koji će imati profile na Facebooku i Instagramu.

Meta je takođe najavila uskoro lansiranje Quest 3, naočara za virtualnu realnost koje su dizajnirane da spoje fizički i digitalni svet. Quest 3 ima visokorezolucione ekrane i automatski može skenirati okruženje korisnika, omogućavajući interakciju između virtuelnih i realnih objekata.

Ukupno gledano, Meta ima za cilj da stvori budućnost u kojoj se fizički i digitalni svetovi besprijekorno spajaju, pri čemu hologrami i asistenti veštačke inteligencije postaju normalan deo svakodnevnog života.

Najzanimljiviji "hakovi" naočara

Jedan mladić je imao prilike da isproba ove zanimljive naočare. Kao prvu pogodnost istakao je pametne zvučnike. Oni omogućajavju smanjenje "curenja" buke:

- Seo sam pored nekoga ko je telefonirao sa Meta naočarima - a zvuk koji sam čuo bio je jedva čujan. Zaista je korisno moći da čujete spoljni svet dok istovremeno slušate muziku ili telefonirate. Pretpostavljam da će to biti izuzetno popularno za bicikliste ili trkače koji se oslanjaju na buku iz okoline.

Meta AI

Velika novima ovih naočara – barem u poređenju sa starim modelima – je to što su opremljene veštačkom inteligencijom. Da, možete direktno razgovarati sa novom Meta AI.

Na osnovnom nivou, naočare se mogu kontrolisati glasovnim komandama poput "snimi fotografiju" ili "snimi video", što dobro funkcioniše. Ali to zapravo nije AI.

- Ono što je bilo impresivnije je kada sam pitao naočare o vremenu, a one mi dale prognozu za moju tačnu lokaciju. Moje obične naočare znaju da pada kiša tek kada mi se sočivo pokvasi. Meta naočare su čak uspele da za nekoliko sekundi naprave pesmu o mački za mene. U budućnosti (tačnije, 2024.), čak ćete moći da postavljate pitanja o tome šta vidite.

Prenos UŽIVO

- Nisam tiktokera koja prenosi svoj život uživo i nemam nikakve trenutne planove da to postanem. Ali da jesam, ozbiljno bih razmislio da uzmem par Meta naočara. one omogućavaju striming uživo u svoj vizuelni repertoar (zajedno sa fotografijama i video zapisima od 60 sekundi). Tako da možete odmah da prenosite ono što vidite na, recimo, Facebook – ili Instagram ako želite.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.