Beogradska bajka: Kako su klinci od običnog dvorišta napravili raj!

Izvor: Savršena.com, 25.Jun.2015, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradska bajka: Kako su klinci od običnog dvorišta napravili raj!

Klinci uživaju u malom raju na Sunčanoj padini

Današnja inspirativna priča dolazi nam iz beogradskog naselja Banovo Brdo. Jedno obično dvorište koje je bilo zapušteno, a često i puno špriceva i raznih otpadaka, zablistalo je neverovatnim sjajem zahvaljujuči jednom tati i ovim neodoljivim klincima koje vidite!
Mnogi su na društvenim mrežama zanemeli pred ovom inspirativnom pričom i neverovatno preuređenim dvorištem, ali nije sve išlo tako glatko, uprkos dobroj >> Pročitaj celu vest na sajtu Savršena.com << nameri.
Jedan tata, Miroslav Mlinar kojem se smučilo da gleda to depresivno okruženje u kojem mu rastu deca, pa je prekopao loše tlo, nasuo novu zemlju, doneo stabla i cveće, postavio tepih-travu i stazice, i svojim rukama sazidao fontanu. Niko mu nije finansijski pomagao, ulagao je svoja sredstva i trud, ali je inspirisao decu da se potrude oko nečega što im je svima važno. Najveći dobitak je taj što su deca u tom procesu izrasla u ljude.
Iako su nailazili na prepreke, iako su mnogi bili protiv njihove ideje. čak je i policja dolazila, na poziv komšiluka, Miroslav (inače dizajner fontana), njegova deca i njihovi drugari (starosti između 6 i 13 godina) pokazali su da se sa trudom, kreativnošću, upornošću, vizijom i sa malo novca može baš sve.
Bravo za njih!
Uživajte u fenomenalnom razultatu njihovog zalaganja:



Miroslav sa pomagačima

Nastavak na Savršena.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Savršena.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Savršena.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.