Bele čarape je najteže oprati, ali uz ovaj trik biće kao nove

Izvor: B92, 27.Feb.2024, 12:03

Bele čarape je najteže oprati, ali uz ovaj trik biće kao nove

Pranje belih čarapa ume biti baš zamorno, s obzirom da na to nikad ne znamo da li ćemo ih zateći čisto belima ili prljavština ni ovog puta neće izaći.

Oni koji su probali već ovaj trik kažu da je veoma efikasan, a pritom i prilično jednostavan, stoga - probajte.

Alkoholno sirće predstavlja moćno sredstvo za čišćenje, može se za tu namenu koristiti na više načina, pristupačno je i uglavnom bezbedno za upotrebu. Njegova kisela svojstva, kakva ima i limun, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a naročito sirćetna kiselina, otklanjaju i najupornije mrlje.

Da biste pravilno očistili bele čarape ovim sredstvom, dodajte šolju alkoholnog sirćeta u litar kuvane vode, ostavite čarape da odstoje u toj tečnosti tokom noći. Ujutru će biti skoro kao nove, zahvaljujući dejstvu sirćeta.

Nakon toga čarape stavite u veš u mašinu, na normalan ciklus centrifuge kako biste uklonili i najmanje tragove prljavštine koja se zadržala, kao i miris sirćeta, piše avaz. ba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Uz ovaj trik bijele čarape biće kao nove

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Feb.2024

Pranje bijelih čarapa ume biti baš zamorno, s obzirom da na to nikad ne znamo da li ćemo ih zateći čisto bijelima ili prljavština ni ovog puta neće izaći.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.