Bakina kuhinja: Kolač sa makom i suvim grožđem

Izvor: B92, 06.Maj.2021, 08:59

Bakina kuhinja: Kolač sa makom i suvim grožđem

Prava poslastica za sve ljubitelje maka

Potrebno je:

3 jaja

100-150 g šećera

150 gr brašna

1 prašak za pecivo

100 g mlevenog maka

100 g suvog grožđa

250 ml jogurta

1 kašika kisele pavlake

100 ml maslinovog ulja

malo cimeta

1 vanilin šećer

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom dodati vanilin šećer, brašno sa praškom za pecivo ulje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i sve dobro izjednačiti. Pleh 24 cm okrugli obložiti pek papirom pa sipati 2/3 testa u pleh i rasporediti. U ostali deo testa dodati mleveni mak , zatim suvo groždje malo cimeta i izmešati lagano. Sipati na svetli deo u plehu i rasporediti kašikom. Peći na 200 stepeni C oko 45-50 min. Kad se ohladi u plehu izvrnuti i skinuti papir i posuti šećerom u prahu ili rastopljenom čokoladom. Uživajte u prelepom ukusu.

Pripremu pogledajte u video-materijalu

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.