
Izvor: B92, 13.Jun.2021, 11:23
Bakina kuhinja: Integralni hleb bez kvasca
Fantastičan, hrskav, prelepog ukusa. Uživajte i hranite se zdravo...
Potrebno je: (mere na lonče od 200 ml.)
1 lonče integralnog pšeničnog
1/2 lončiča heljdinog brašna integralnog
1/2 lončića ječmenog brašna integralnog
1/2 lončića pirinčanog
70 ml. maslinovog ulja
300 ml kisele vode
1 prašak za pecivo ili kašičicu sode bikarbone
so
Priprema: >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << U činiju sipati sve sastojke dodati kiselu vodu da testo bude gušće i dobro izmešati. Pleh 30 cm prečnika obložiti pek papirom sipati i vlažnim rukama poravnati. Posuti semenkama po želji i peći na 210 stepeni C sat vremena.
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.