BRZI LETNJI KOLAČ SA ČOKOLADOM I ORASIMA: Naše bake su ga često pravile, topi se u ustima (RECEPT)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jul.2023, 09:25

BRZI LETNJI KOLAČ SA ČOKOLADOM I ORASIMA: Naše bake su ga često pravile, topi se u ustima (RECEPT)

Kolač sa čokoladom i orasima koji su naše bake često pravile. Ne iziskuje mnogo vremena za pravljenje, a veoma je ukusan.

Potrebno je:

mera šolja od 200 gr.

Još je potrebno za fil:

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo, jogurt, ulje i mlevene orahe. Sve izjednačiti i sipati u podmazan pleh koji ste posuli brašnom. Peći 30 minuta na 180 stepeni da se kolač odvoji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od tepsije i porumeni. U šerpu sipati šećer i vodu, dodati maslac, čokoladu pa kad provri skloniti sa vatre pa ubaciti orahe i keks. Po želji dodati rum. Dobro izjednačiti. Istresti na prohlađen kolač a može i na vruć. Lepo izravnati pa posuti struganom čokoladom, ili orasima a može i glazura čokolade. Seći sasvim ohlađen.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.