BRONZANI TEN BEZ OPEKOTINA: Doktor otkriva RECEPT za savršenu PREPLANULOST, malo košta a ŠTITI i podstiče MELANIN u koži

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jul.2023, 22:09

BRONZANI TEN BEZ OPEKOTINA: Doktor otkriva RECEPT za savršenu PREPLANULOST, malo košta a ŠTITI i podstiče MELANIN u koži

Kaže da godinama preporučuje ovo svojim pacijentima i da su se svi uverili koliko je moćno sredstvo

Opekotine od sunca su nešto što može da se dogodi svima. Zaboravnost, pojačana osetljivost kože, nedovoljno nanesene kreme ili zaštite sa odgovarajućim protektivnim faktorom, mogu da nas dovedu u situaciju da koža boli, pocrveni, ljušti se, dobije plikove – sve je to za nju velika trauma.

Ipak, kada odemo na letovanje, i pored svih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rizika, glavni cilj većini je da dobije bronzani ten. Preplanulost je u poslednje vremene postala glavni pokazatelj da smo bili na odmoru, skoro neka vrsta suvenira sa mora.

Ali sa sunčanjem dolaze i muke - uvek se nalazimo između dve opcije: zaštićena, ali bleda ili preplanula, ali nezaštićena koža. Ipak, postoji način i da budete zaštićeni i da dobijete lepu boju.

Ukoliko stavite jak zaštitini faktor protiv sunca, najčešće uopste ne potamnite i vratite se beli sa letovanja. Međutim, ukoliko se ne zaštitite, izgorećete i izložićete se mnogim mogućim kožnim oboljenjima. 

Doktor Željko Ranilović otkriva kako da pocrnite, a da ste ujedno i sigurni na suncu.

- Bez obzira da li ste izgoreli od sunčanja ili samo želite da se zaštitite, a da ipak potamnite, imam najefikasnije, a prirodno rešenje. Godinama ga preporučujem svojim pacijentima i dalo je odlične rezultate, objašnjava on i nastavlja:

- Kod opekotina od sunca najvažnije je da koža ostane duboko hidrirana. Prirodni preparat o kome govorim je pravi izvor velike količine vitamina E, moćnog antioksidansa iz grupe vitamina rastvorljivih u mastim, koji, dakle dobro prodire kroz kožu. Takođe je veoma bogat omega 3 masnim kiselinama i gvožđem. Ima dokazana antiseptička svojstva, pa sprečava prodor infekcije kroz kožu oštećenu opekotinama. 

Pitate se sigurno o čemu se radi. Magičana namirnica koja sve ovo omogućava je kakao. 

- Kakao buter je jeftin i dostupan svima, a nekoliko studija je procenilo da ima zaštitini faktor SPF 15. Njegovu efikasnost do danas nisu nadmašili ni najmoderniji, najskuplji farmaceutski preparati. 

Dovoljno je da kakao buter ubacite u plastičnu čašu, koju ćete potom ubaciti u posudu sa vrućom vodom. Za nekoliko minuta buter će se otopiti i dobićete ulje koje je potrebno namazati na celo telo uključujući i lice.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.