BOLNO MOKRENJE, UMOR I OTOCI ORGANA: Reč je o UŽASNOJ bolesti, hitno lekaru ako se pronalazite

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jan.2017, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BOLNO MOKRENJE, UMOR I OTOCI ORGANA: Reč je o UŽASNOJ bolesti, hitno lekaru ako se pronalazite

Kažu da ovo oboljenje ima nepodnošljive simptome.

Da imate probleme sa bubrezima, prvo ćete zaključiti na osnovu bola u donjem delu leđa, koji se najčešće javlja u jutarnjim časovima. Takođe, tu su i poteškoće prilikom mokrenja, kao još jedan znak da vam bubrezi nisu u redu.

Kako poboljšati funkciju bubrega?

Funkcija bubrega delotvorno može biti poboljšana kroz dijetu i bolji način života. Prva stvar koju možete da uradite jeste da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ne pušite cigarete i da izbjegavate okolinu i proizvode sa visokim sadržajem kadmijuma.

Redovno vežbanje, hidratacija, upotreba nezaslađenog soka od brusnica na dnevnoj bazi, može znatno poboljšati zdravlje bubrega. Predočavamo još neke simptome, a ako ih zapazite kod sebe, vreme je da posetite lekara.

Ovo je tipičan simptom da nešto nije u redu sa bubrezima. Ako vas koža često svrbi bez nekog očiglednog razloga, onda je veoma moguće da su vaši bubrezi oštećeni.

Bubrezi su odgovorni za izlučivanje mokraće, pa zbog poremećaja funkcije dolazi do promene u izlučivanju. Ova promena može uključivati sledeće: mokraća može biti penasta, češće uriniranje tokom noći, urin može da sadrži krv, osećaj pritiska ili poteškoća sa mokrenjem, bleda mokraća i ređe mokrenje ili u manjim količinama nego inače.

OVO ĆE VAM POMOĆI DA POBEDITE GRIP: Nada Macura otkrila RECEPT za borbu protiv virusa

Budite svesni da su početne promene mokraćne funkcije samo blagi znakovi problema sa bubrezima, a promena boje urina je znak težeg stanja.

Bubrežna oštećenja rezultuju dodatnim nakupljanjem tečnosti, što se manifestuje u vidu oticanja lica, ruku, nogu, zglobova i stopala.To pokazuje da je oštećenje bubrega mnogo teže i da treba reagovati odmah.

Hormon eritropoetin, koji proizvode bubrezi, pomaže u stvaranju crvenih krvnih zrnaca, koja imaju ulogu u prenošenju kiseonika u ćelije. Oštećenje bubrega smanjuje izlučivanje ovog hormona, što dovodi do smanjivanja broja crvenih krvnih zrnaca, a time i do anemije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.