BOLJE OD SVAKE KUPOVNE: Domaća salama šunkarica vraća u detinjstvo! (VIDEO RECEPT)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jan.2021, 18:19

BOLJE OD SVAKE KUPOVNE: Domaća salama šunkarica vraća u detinjstvo! (VIDEO RECEPT)

Ukus kojem ćete se vraćati...

Svi znamo da je ipak lakše otići u prodavnicu i kupiti gotov proizvod, ali ništa ne može da zameni domaću hranu, koju napravite sami, kod kuće.

Kada se zaželite prave salama šunkarice, ovaj recept će vam dobro doći. Jedino ne zaboravite da je potrebno makar 12 sati da odstoji, pa je najbolje praviti je dan ranije.

Potrebno je:

Priprema:

U lonac staviti da se kuva meso, dodati glavicu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << luka, lovorov list, zrna bibera i soli, po želji. Kad se meso skuva i ostane malo tečnosti, meso iseći na krupne delove, pa u njega ubaciti izdrobljen beli luk. Sve dobro izmešati.

Flaši iseći gornji deo pa meso poslagati u okruglu ili četvrtastu flašu. U tečnost, još toplu, rastvoriti želatin i sipati u flašu, dobro protresti da tečnost padne na dno. Tečnost treba blago da pokrije meso.

Pokriti flašu kesom može od zamrzivača i staviti u frižider, do sutra dan bar 12 sati da se stegne.

Makazama iseći flašu i pažljivo izvaditi salamu i oštrim nožem seći parčad po želji. U sredinu možete staviti i kuvana jaja.

Ukus je odličan, a može da stoji u frižideru par dana. Uživajte...

Evo i snimka kako se pravi:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.