BOLJE KAJMAK I LEPINJA ZA DORUČAK NEGO VOĆE: Dr Filgud ukazuje na najveće greške koje pravimo u JUTARNJOJ RUTINI (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jan.2022, 13:39

"BOLJE KAJMAK I LEPINJA ZA DORUČAK NEGO VOĆE": Dr Filgud ukazuje na najveće greške koje pravimo u JUTARNJOJ RUTINI (VIDEO)

Ima smisla

"Najveće greške kod doručka koje pravimo jeste da jedemo voće", kaže dr Filgud i dodaje da se voće jede za užinu.

Kako je objasnio, kada pojedemo voće za doručak, ono se 45 minuta zadržava u želucu, nakon toga ide u creva, šećer ode u krv, a onda se iz pankreasa luči insulin, pa višak šećera se raspodeli ili "u rad ili u mast".

"Pošto je rano, onda će otići u rad, ali šećer u krvi padne i gladni smo, pa ćemo tako u toku dana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uneti mnogo više kalorija nego da smo imali neki bolji doručak", rekao je i dodao da je još gora varijanta ako popijemo smuti za doručak ili se odlučimo za kupovnu kašu, a najgore je ako preskočimo doručak

"Treba doručkovati pre nego što krenete na posao", rekao je.

"Nije srećno rešenje, ali je bolje lepinja s kajmakom nego voće", dodao je.

Kao idealne tipove doručka je naveo dve šake ovsenih pahuljica, šaku badema i jogurt. Kao drugu varijantu možemo da pojedemo salatu, tunjevinu i raženi hleb ili hleb, pesto sos, dva kuvana jaja i paradajz. Palenta i mladi sir su takođe dobra opcija.

Dr Filgud savetuje da za doručak treba jesti jednu do dve kriške raženog hleba, 300-500gr sezonske salate prelivene maslinovim uljem i po želji pesto sos.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.