BODIBILDER PREMINUO U 30. GODINI! Imao BOLOVE u ovom delu tela, sve više MLADIH ima OVAJ problem

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jul.2023, 15:41

BODIBILDER PREMINUO U 30. GODINI! Imao BOLOVE u ovom delu tela, sve više MLADIH ima OVAJ problem

Bodibilder i influenser, Džo Lajnder, preminuo je u 30. godini!

Poznati bodibilder i influenser Džo Lajnder preminuo je u 30. godini. Ovaj nemački fitnes influenser ima 8,4 miliona pratilaca na Instagramu na kom je svakodnevno objavljivao fotografije i videe iz teretane. Imao je veliki broj fanova iz čitavog sveta sa kojima je delio savete u vezi ishrane, vežbanja i zdravog načina života.

Njegova devojka Niča potvrdila je da je preminuo od >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << aneurizme, a nekoliko dana pre smrti žalio se na bol u vratu. Takođe, nije krio da je koristio steroide kako bi povećao mišićnu masu.

Aneurizma je proširenje krvnog suda koje može godinama opstati u organizmu, najčešće u grudima ili stomaku. Aorta je najveća arterija u organizmu koja polazi direktno od srca. Najčešći uzrok aneurizmi aorte je ateroskleroza i to posebno silaznog dela aorte. 

A post shared by Jo Lindner (@joesthetics)

Doktor Marko Dragaš sa Klinike za vaskularnu hirurgiju KCS ranije je govorio o aneurizmi i šta dovodi do nje, tačnije do proširenja krvnih sudova:

"Patogeneza bolesti, odnosno način je dosta složen. Prepliću se genetika, predispozicije, urođeni poremećaji vezivnog tkiva, kada je poremećaj nasledan onda u vrlo mladom dobu pacijenti dobiju proširenja. Tu su i faktori sredine, uobičajeni za kardiovaskularna oboljenja - ateroskleroza, visok pritisak i pušenje", rekao je ranije doktor Marko Dragaš sa Klinike za vaskularnu hirurgiju KCS.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.