BIĆETE ODUŠEVLJENI OVIM TRIKOM: Evo kako da uklonite fleke sa kožne jakne

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jan.2020, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIĆETE ODUŠEVLJENI OVIM TRIKOM: Evo kako da uklonite fleke sa kožne jakne

Budući da je reč o osetljivom i skupom komadu odeće, moramo da se potrudimo da ga dobro očistimo

Dosta smo se "švercovali" u jesenjem "plusu", došlo je vreme da odložimo kožne jakne u orman, dok ponovo ne otopli. .

Ukoliko imate fleke na kožnoj jakni, uklonite ih pastom za zube, ali nikako onom u obliku gela. Na "običnu" fleku stavite malo paste i trljajte mekanom krpom sve dok mrlja ne nestane. Ne pritiskajte jako, da ne biste oštetili površinski sloj kože, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a kada se fleka skine, ostatak paste odstranite vlažnom krpom. Ukoliko je fleka masna ili je nastala od znoja, pospite je sodom bikarbonom, pa nežno trljajte vlažnom krpom. Ostavite da odstoji preko noći, prebrišite mekom krpom i potpuno osušite papirnim ubrusom.

Ako ste isprljali jaknu mastilom, sipajte odstranjivač laka za nokte na štapić za uši, pritisnite ga na fleku i sačekajte da deluje (nemojte trljati da još više ne razmažete mastilo). Prebrišite vlažnom, a zatim i suvom krpom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.