BELA ODEĆA JE POŽUTELA? Ovaj TRIK ti može pomoći u rešavanju tog problema

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jan.2021, 16:36

BELA ODEĆA JE POŽUTELA? Ovaj TRIK ti može pomoći u rešavanju tog problema

Kako biste ga osvežili i vratili mu prvobitnu boju, poslužite se nekom od sledećih metoda.

Belu odeću i donje rublje trebalo bi malo više paziti od ostalog jer je osetljivije. Osim što se može obojiti u boju druge odeće tokom pranja, ponekad zna poprimiti žutu boju, nakon dugog nošenja.

Limunov sok

Baš kao i druge stvari, limunov sok može izbeliti i odeću. Uzmite jednu šoljicu soka i dodajte u mašimu za pranje rublja zajedno sa deterdžentom. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Operite odeću na programu i temperaturi na kojima perete i inače.

Izbeljivač

Kako biste uklonili žuti odsjaj na beloj odeći, uzmite izbeljivač s hlorom, ali pre korišćenja dobro pročitajte uputstvo jer takav izbeljivač može biti opasan ako dođe u dodir sa nekim hemikalijama, prenosi Better Homes&Gardens.

Soda bikarbona

Soda bikarbona odličan je partner u čišćenju kuće, pa vam tako može poslužiti i kod osvežavanja odeće. Na početku pranja dodajte 2 kašičice soda bikarbone s tečnim deterdžentom za rublje koji inače koristite. Ako koristite deterdžent u prahu, dodajte sodu bikarbonu tokom ciklusa ispiranja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.