UGOJILA SE 23 KILOGRAMA, SVA JE OTEKLA: Ubrzo je shvatila surovu istinu i sada je čeka 7 operacija!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2023, 19:12

UGOJILA SE 23 KILOGRAMA, SVA JE OTEKLA: Ubrzo je shvatila surovu istinu i sada je čeka 7 operacija!

Reagujte na vreme!

Iako se bavila sportom, Amerikanka Alisa Vandercrisen (28) sa samo 17 godina primetila je da joj se debljaju noge, ruke i stomak. Lekari su pretpostavili da ima problema sa težinom i savetovali joj da pazi na ishranu i vežba, međutim kako je to uveliko radila, ubrzo je otkrila da boluje od retkog poremećaja zbog kog joj se u nogama nakupilo šest litara vode.

Pridržavala se zdrave ishrane, redovno je vežbala, čak je isprobala i lekove za mršavljenje, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ali su udovi nastavili da joj rasti i uzrokovali sve veću bol.

Zbog svog stanja, dobila je gotovo 23 kilograma, a onda je na Jutjubu naišla na snimak o hroničnom stanju poznatom pod nazivom "lipedem" koje je karakteristično po nenormalnom nakupljanju masnoće i vode u telu. Odmah je posumnjala da i sama boluje od toga.

"Uvek sam bila aktivna i sređena, međutim odjednom sam počela da se gojim bez da sam išta promenila u svom životu. Šest meseci kasnije koristila sam lek za mršavljenje koji nije davao nikakve rezultate. Na Jutjubu mi je iskočio snimak devojke koja boluje od lipoedema, imala je iste simptome kao i ja, pa sam odmah otišla do lekara i pitala da li je moguće da bolujem od iste bolesti."

Nakon što joj je utvrđeno da zaista ima lipoedem, otputovala je u specijalni centar Lipoedema "Surgery Center" u Rozvelu u Džordžiji i obavila prvu od sedam budućih operacija uklanjanja lipedemskih čvorića. Operacija ju je koštala 8.000 evra i na njoj joj je iz bedra uklonjeno 6,5 litara vode.

"Stalno sam bila na dijetama, unajmila sam profesionalnog trenera, a nakon šest meseci treninga izgledala sam gore nego na početku. Kuvala sam puno povrća, konzumirala puno proteina i malo ugljenih hidrata. Prihvatila sam svoje telo i zaključila da sam takva", prisetila se Alisa.

Kad je dobila dijagnozu osetila je olakšanje, ali i tugu zbog toga što je previše vremena provela fokusirajući se na svoj izgled umesto da uživa u životu. U budućnosti je čeka još 7 operacija posle kojih se nada da će stati na put ovoj bolesti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.