BABICA MI JE REKLA DA TAKO NEŠTO NIKAD NIJE VIDELA Trudnoća je bila u redu do 41. nedelje, a onda je usledio ŠOK

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Apr.2021, 16:13

"BABICA MI JE REKLA DA TAKO NEŠTO NIKAD NIJE VIDELA" Trudnoća je bila u redu do 41. nedelje, a onda je usledio ŠOK

Sve vreme trudnoće bila sam uverena da nosim blizance - onda je došao porođaj i svi smo u sali ostali bez teksta!

Leja Sands (21) iz Somerseta porodila se nedavno. Međutim, niko to ne bi pomislio kada je vidi kako šeta bebu jer beba izgleda makar nekoliko meseci starije nego što jeste.

Iako su i Leja i njen suprug prosečne visine i težine, Leja je na svet donela dečaka Bobija koji je najveći u skorijoj istoriji bolnice.

Iako je plan bio da se porodi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prirodnim putem, lekari su u 41. nedelji trudnoće rešili da se porođaj ipak izvrši carskim rezom jer je beba prosto prevelika. I zaista, kada je Bobi došao na svet imao je ravno pet i po kilograma.

- Sve je bilo regularno do tog mog ultrazvuka kada sam se približila 41. nedelji. Lekari su me pogledali, shvatili da je beba ogromna i odlučili smo se za carski rez dva dana nakon pregleda - kaže Leja, koja je sitne građe, što je sve dodatno otežavalo.

- Beba se uopšte nije spustila u karlicu što znači da, čak i da sam išla na indukciju, verovatno bi bilo komplikacija. Prosto je bio preveliki da bih ga rodila prirodnim putem - kaže Leja.

- Kad je Bobi izašao, svi su uzdahnuli uz isti komentar - "to je baš velika beba". Bio je ogroman, ali i sasvim zdrav - kaže Leja.

Ispostavilo se da sve što su pripremili za dolazak bebe sada ne odgovara, jer Bobi je odmah uskočio u odeću za bebe stare tri meseca.

- Bio mi je težak i kada sam ga držala na grudima, pa nisam mogla to dugo da radim. Lekari kažu da je Bobi najteža beba u novijoj istoriji bolnice. Svi su dolazili da ga pogledaju, pročulo se među osobljem cele bolnice - kaže Leja, dodajući da joj je i babica priznala da u karijeri nije videla veće novorođenče.

- Iako je tako veliki i dosta jede, hrani se isključivo podojem, to me čini jako srećnom - kaže Leja.

Bobi sada ima sedam meseci i, kaže, nosi odeću za bebe od 12 meseci. Leja kaže i da, kad god je neko na ulici pita koliko je beba stara, ostanu bez teksta jer svi očekuju da je Bobi mnogo stariji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.