BABI NASILNICI TRI MESECA ZATVORA: Osuđena žena koja je komšinicu tukla tučkom za meso (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 23.Avg.2016, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BABI NASILNICI TRI MESECA ZATVORA: Osuđena žena koja je komšinicu tukla tučkom za meso (FOTO)

Nišlijka Ljubinka Golubović (75) osuđena je nepravosnažno na tri meseca zatvora jer je tučkom za meso izudarala komšinicu Ljubinku Jovanović (63).

Nesvakidašnji napad dogodio se pre dve godine, 13. maja, u ulici Branka Krsmanovića, kada je Golubovićka zaskočila svoju imenjakinju dok je ulazila u zgradu u kojoj živi i s leđa je nekoliko puta udarila u glavu.

Tokom istrage ispostavilo se da je Jovanovićka stradala greškom, jer je Golubovićka htela da pretuče drugu >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << ženu koju je sumnjičila za preljubu sa njenim mužem, a koja je nalikovala na njenu žrtvu.

Golubovićki je suđeno za nanošenje lakih telesnih povreda, ali, kako se navodi u obrazloženju sudske odluke, ustanovljeno je da je delo počinila sa umišljajem.

Foto: Profimedia, Telegraf, Pixabay

Prilikom odluke o kazni sud je kao olakšavajuću okolnost uzeo njeno priznanje, ali nije prihvatio opravdanje da je htela da pretuče drugu ženu, a ne Ljubinku Jovanović.

Takođe, sud je smatrao da je izrečena kazna primerena, jer se radi o starijoj ženi, penzionerki, majci troje dece, koja prethodno nije osuđivana za dela sa elementima nasilja.

Međutim, sud je uzeo u obzir i otežavajuće okolnosti, odnosno to da je napad izvršen sredstvom podobnim da nanese teške povrede.

Kako Golubovićka nije ispunila uslove nagodbe sklopljene pre dve godine, da svojoj žrtvi na ime nadoknade štete isplati 500.000 dinara i još 50.000 da u humanitarne svrhe, oštećena je upućena da imovinsko pravni zahtev ostvari u parnici.

Osnovno javno tužilaštvo najavilo je da će se na presudu žaliti i zatražiti strožiju kaznu.

(D.K.)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.