Ana je BORBU SA TEŠKOM BOLEŠĆU shvatila kao izazov! Moj život pre RAKA je bio u SLUŽBI DRUGIH, za 36. rođendan sam poželela da sam ZDRAVA

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jul.2023, 19:17

Ana je BORBU SA TEŠKOM BOLEŠĆU shvatila kao izazov! 'Moj život pre RAKA je bio u SLUŽBI DRUGIH, za 36. rođendan sam poželela da sam ZDRAVA'

Za dobre lekcije nikada nije kasno

Ana Dornik, osnivačica udruženja Žena uz ženu, koje pruža podršku obolelima od karcinoma dojke, i sama je bila deo ove priče kada joj je pre par godina dijagnostikovan rak dojke.

Ona je  objavila i autobiografiju pod nazivom Ti si ta u kojoj je opisala svoju borbu protiv ove opake bolesti.

–Ovo je cista nepravilnog oblika. Znate, ni sadržaj nije bistar. Ovde bi trebalo uraditi dodatne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << analize – doktorove reči je nadjačalo lupanje mog srca koje se borilo da mi iz grudi ne iskoči.

Pa da, genetika. Ne mora ništa više da mi kaže, to je to. Koga briga da li je sadržaj ovakav ili onakav, kolike su dimenzije, prečnik ili poluprečnik nečeg tamo što nikada nisam želela da imam! Šta mi znače sve te brojke i slova na papiru kada mi je dato nešto na šta nisam bila spremna, niti me je iko pitao jesam li. - deo je Anine ispovesti.

A post shared by Zena uz Zenu (@anadornik)

Ona je jednom prilikom u intervjuu istakla da je njen život pre dijagnoze karcionama bio isključivo u službi drugih, a nakon toga se sve promenilo. Ana sada redovno pomaže ženama kako da pomognu sebi i prihvate sva nedaća koja donosi ova dijagnoza.

- Često me pitaju, Ana da li će borba sa rakom dojke biti teška? Hajde da promenimo ugao gledanja, hajde da promenimo fokus na ovu bolest. Kako znaš da će biti teško? A znate koja žena pobeđuje rak dojke? To je ona koja odmah živi kao da je bolest iza nje - rekla je Ana u jednom svom videu.

A post shared by Zena uz Zenu (@anadornik)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.