Ako vam je ponestalo praška za odeću, iskoristite ove sastojke koje imate kod kuće

Izvor: B92, 18.Maj.2023, 15:52

Ako vam je ponestalo praška za odeću, iskoristite ove sastojke koje imate kod kuće

Ako slučajno shvatite u poslednjem trenutku da vam je ponestalo praška za veš ili deterdženta, nemojte da paničite! Rešenje vam se nalazi ispred nosa!

Možete se poslužiti nekim od ovih SOS trikova za efikasno pranje.

Mešavina sode bikarbone i sirćeta

Ovaj spoj često se preporučuje za čišćenje i pranje mnogih površina u domaćinstvu, i to ne bez razloga.

Mešavina sode bikarbone i alkoholnog sirćeta vrlo je efikasna i znatno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bezbednija varijanta od teških hemikalija za održavanje higijene.

Potrebno je samo da sipate pola šolje sode bikarbone pre pranja, a zatim kad pokrenete ciklus za ispiranje sipate pola šolje sirćeta, čime dobijate i prirodni omekšivač.

Mešavina sode bikarbone i limunovog soka

Ako nemate alkoholno sirće, ali imate limun u kući – nemate problem.

Postupite sa limunovim sokom isto kao u prethodnom slučaju, s tim što možete najpre utrljati malo limuna po tvrdokornim flekama za još bolji rezultat i temeljnije pranje.

Tečnost za pranje sudova

Deterdženti za sudove mogu da se koriste za pranje veša koji ne zahteva negu posebnu negu, poput obojenog.

Da biste izbegli previše pene i mehurića u mašini, sipajte deterdžent pomešan s malo vode u bocu s prskalicom, pa poprskajte veš u bubnju. Ne treba vam čak ni velika količina – dovoljno je manje od čepa!

Da biste bili sigurni da će se dobro isprati, sipajte sirće pred ciklus za ispiranje.

Šampon

Isto kao i tečnosti za pranje posuđa, šampon je efikasan u pranju šarenog veša, ali takođe je važno voditi računa na činjenicu da on previše peni.

Zato sipajte vrlo malu količinu i obavezno dodajte alkoholno sirće kao prirodni omekšivač i dodatnu pomoć pri ispiranju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ako vam nestane praška za veš, iskoristite neke sastojke u kući

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Maj.2023, 09:14

Ako slučajno shvatite u posljednjem trenutku da vam je ponestalo deterdženta za veš, nemojte da paničite! Rješenje vam se nalazi ispred nosa!

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.