Ako ti BRAK postaje opšte rasulo OVO moraš HITNO da promeniš

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Okt.2020, 09:22

Ako ti BRAK postaje opšte rasulo OVO moraš HITNO da promeniš

Mali koraci koji mogu da preporode odnos.

Uverenje da bi brak trebalo da donese miran i tih život, stavljanje tačke na izlaske, odricanje od hobija i pasija ili isključivo porodične aktivnosti - pogrešno je.

Studija naučnika sa Linkoln univerziteta, u kojoj je učestvovalo 10.000 parova, pokazala je da upravo povremeni odlasci u pozorište, bioskop, restoran ili klub čuvaju brak, čine ga čvršćim i prijatnijim.

Naučnici su zaključili da parovi koji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su se stavili samo u funkciju roditeljstva zapostavljaju intimu i manje su posvećeni jedno drugom, a da ni ne primećuju da su prestali da izlaze na večeru ili kupuju karte za predstavu kako bi se opustili i proveli neko kvalitetnije vreme zajedno.

Trećina nikada ne izlazi!

Studija je otkrila da samo 11 odsto parova izlazi jednom nedeljno, 30 odsto jednom mesečno, 23 odsto ređe od toga, dok 36 odsto parova nikada ne izlazi.

Istraživanje je pokazalo da se bračni drugovi koji, uprkos mnoštvu dnevnih obaveza, nađu vreme da povremeno izađu za 14 odsto ređe razvode, a u 68 odsto slučajeva imaju lepši i iskreniji brak. Naučnici su došli do podatka da je dovoljno da se osame samo jednom mesečno i efekat je već postignut.

Istraživači naglašavaju da novac nikada ne bi smeo da se koristi kao izgovor za neizlazak sa bračnim drugom, jer suština i nije u basnoslovnom trošenju, već u želji da se partneri posvete jedno drugom na kreativan i iskren način.

Tako je sasvim dovoljno da povremeno kupe kartu za bioskop i kokice ili da jedno drugom pripreme večeru kod kuće, ali da je učine svečanijom tako što će upaliti sveće, pustiti muziku ili napraviti bioskop u domu.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.