Ako ste stalno UMORNI, bez energije, BOLI vas GLAVA i slabi ste – RAZLOG je verovatno GREŠKA koju mnogi od nas prave!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2020, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako ste stalno UMORNI, bez energije, BOLI vas GLAVA i slabi ste – RAZLOG je verovatno GREŠKA koju mnogi od nas prave!

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, samo u Evropi od ovih simptoma boluje skoro 50% populacije

Prelazno vreme koje utiče na sve nas, na određen procenat svetske populacije utiče u većoj meri. Sa promenom vremena se automatski menja i stanje našeg organizma, koje rezultira na dva načina: na onog koji uspeva da se prilagodi, promena vremena će biti najmanji problem za obavljanje bilo koje aktivnosti, dok druga grupa ljudi ispoljava ozbiljne tegobe kako se menjaju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vremenske prilike. Oni su poznati i kao meteoropate. Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, samo u Evropi boluje skoro 50% populacije, gde više žene reaguju na ove vremenske turbulencije.

Na pitanje zašto meteoropate najteže reaguju na promene vremena, odgovor se krije u više razloga. Same tegobe se javljaju skoro 48 sati pre dešavanja određene vremenske promene, a smanjuju se kada se desi nepogoda. Simptomi koji pogađaju meteoropate jesu: fizička slabost, malaksalost, neprestana glavobolja, aritmija, vrtoglavica, hroničan umor, emotivna i fizička preosetljivost na sva dešavanja, blaži oblik depresije, demotivisanost. Kod starije populacije, ovde su zastupljeni teži simptomi i posledice: ukoliko je reč o ljudima koji su srčani bolesnici i aktivni pušači, povećan je rizik od srčanih i moždanih oboljenja; kod osoba koje imaju problem sa respiratornim sistemom povećan rizik od astme i upale pluća; kod osoba koje imaju problem sa bubrezima, povećan je rizik od bubrežnih napada.

Prevencija i lečenje

Zacrtajte sebi da na dnevnom nivou provedete vreme u prirodi makar sat vremena, nebitno da li ste ih namenili za šetnju ili drugu sportsku aktivnost. Konstantna hidracija vodom i izbegavanje alkohola, dovoljno sna i redovna fizička aktivnost su nešto što se podrazumeva. Namirnice dobijene prirodnim putem ili sirove biljke su obavezne. Tu mislimo na konzumaciju prirodnog meda, kao i čaj od valerijane koja pomaže kod nesanice i sindroma ’’nervoznog stomaka’’. Vežbanje je zlata vredno. I to je činjenično stanje. Ukoliko niste aktivni sportista, uvek ujutru možete uraditi vežbe istezanja u trajanju od maksimalno 10-tak minuta, ubrzati metabolizam i dobiti neophodnu energiju za jutarnje funkcionisanje. Ovo se takođe odnosi i na večernji trening.

Sportski život će vam biti olakšan upravo sa personalizovanom FitPass karticom koja predstavlja jedinstveni sportski koncept koji neguje trend fizičke kulture na autentičan način. U FitPass sistemu možete birati između 650 sportskih objekata, 60 disciplina (teretane, ples, joga, bazeni, tenis, pilates, grupni treninzi, spa, biciklizam, kuglanje…) u preko 30 gradova širom Srbije.

Više detalja o samom konceptu možete saznati u nastavku: https://fitpass.rs/

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.