Ako ste LOŠI u krevetu, RAZVOD vam je SVE bliži -  Zbog sledećih SEDAM stvari vam može PROPASTI brak

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Nov.2023, 08:53

Ako ste LOŠI u krevetu, RAZVOD vam je SVE bliži - Zbog sledećih SEDAM stvari vam može PROPASTI brak

Sitne nesuglasice u braku su sasvim normalna pojava. Do problema dolazo, najčešće, onda kada se izgubi poštovanje i tolerancija prema partneru, sa jedne ili sa obe strane. Kompromis je obavezan recept za uspešan brak i zajedništvo, ako do toga ne može da dođe, odnos propada.

Idealni odnosi su iluzija. Ponekad se čini da postoje parovi koji ne znaju za probleme i svađe. Ali to nije istina. Najvažnije je na vreme otkriti problem i kontaktirati specijaliste ili pronaći >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << snagu u sebi i prekinuti vezu sa partnerom.

Predstavljamo vam sedam tema koje mogu biti kamen posticanja. Neslaganja po ovim pitanjim definitivno urušavaju brak.

Podela dužnosti

Ako raspodela obaveza u porodici nije skladna i ravnopravna, malo je verovatno da će brak opstati dugi niz godina. Partner koji je preuzeo više odgovornosti na kraju će doživeti umor, razočaranje i na kraju to pretvoriti u negativna osećanja.

Učenje

Postoje parovi u kojima jedan partner stalno raste i razvija se, dostižući vrhunce u karijeri, dijapazon njegovih interesovanja je veoma širok i raznolik, ali je drugi partner potpuno drugačiji. Može mu se gaditi ideja učenja, razvoja i trošenja resursa na to.

Sek*ualni temperament

Različiti sek*ualni temperamenti su prilično čest razlog za razvod. Parovima je sada lakše da raskinu i traže novog partnera nego da se otvore jedno drugom i izgrade odnos poverenja tako što će sami početi da istražuju temu sek*ualnosti ili kontaktiraju seksologa.

Porodični budžet

Ako jedan od partnera izabere zajednički budžet, drugi zaseban, jedan je sklon da štedi na svemu, a drugi voli da živi u velikom stilu, onda je to razlog za duge razgovore i izradu modela potrošnje. U nekim parovima partner bira da sakrije deo troškova, ali kada se istina otkrije može nastati jaz koji će samo rasti usled različitog shvatanja norme kako u svakodnevnom životu tako iu raznim oblastima života. Ako vam je, recimo, važno da ručate u restoranu i naručite dostavu za večeru nekoliko puta nedeljno, onda o tome treba da razgovarate unapred. O malim i velikim troškovima vredi razgovarati.

Roditelji

Dešava se da jedan od supružnika ima zahtevnog roditelja. Zove u tri ujutru sa visokim krvnim pritiskom ili napadom astme, tražeći da se dođe. Prognoze za brak sa takvim teretom nisu baš radosne, pogotovo ako muž i žena ne postave sve porodične uloge u svom mestu. Roditelji mogu i treba da daju svoju brigu, ali glavna stvar je zadržati autonomiju bračnog para.

Neverstvo

U savremenom društvu, tolerancija prema izdaji opada. Razvod kao pojava prestao je da bude sramota za celu porodicu, prevareni partneri sve ćešće odbijaju da ostanu u zajednici u kojoj je narušeno poverenje.

Zavisnost

Alkoholizam, zavisnost od kockanja i druge nekontrolisane želje dovode brak do račvanja na putu: ili će se brak srušiti, ili će dvoje ljudi uništiti jedno drugo, u sprezi spasavanja i žrtvovanja. Ponekad to traje mnogo godina, tako da spolja porodica izgleda prilično jaka. Često je u takvom paru razvod spasonosan.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.