Ako mrzite peglanje, ovaj trik je za vas: Evo kako da uklonite sve nabore na odeći i to bez pegle

Izvor: B92, 28.Jun.2023, 19:58

Ako mrzite peglanje, ovaj trik je za vas: Evo kako da uklonite sve nabore na odeći i to bez pegle

Bez obzira voleli da peglate ili ne, određeni komadi odeće jednostavno bolje izgledaju ispeglani. Prvo što pada na pamet su košulje ili pantalone na crtu koje ako su izgužvane odaju utisak neuglađenosti i jednostavno ne pokazuju svoju pravu lepotu ako se na njima nađe neki poveći nabor.

Naravno, prvo i logično rešenje je pegla, ali što ako se nalazite u žurbi ili situaciji gde je nemate pri ruci? Ili jednostavno mrzite taj mali kućni aparat i uvek kada izađete iz kuće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << brinete da li ste ga isključili posle korišćenja? Postoji nekoliko trikova kako rešiti problemčić izgužvane odeće. U pari je spas

Nema pegle? Nema problema! Jedna od najpouzdanijih metoda za izravnavanje odeće je vrući tuš.

Ono što treba da uradite je da koliko god možete zatvorite kupatilo u kom se nalazite (mislimo na vrata, prozore i ostale izvore vazduha) i upalite tuš na najtopliju temperaturu kako bi se prostorija napunila parom, te će se nakon nekoliko minuta nabori početi zbog pare da se ravnaju.

Sledeći istu logiku, ako ne želite ili niste u mogućnosti da napravite parnu kupku za vaš zgužvani komad odeće, možete uključiti kuvalo za vodu i paru usmeriti prema naborima na odevnom predmetu. Pritom svakako budite veoma oprezni kako se ne bi opekli! Fen ili pegla za kosu

Treća opcija je fen za kosu – vodom lagano navlažite nabor na odeći i usmerite fen za kosu na to područje.

Ako imate pri ruci peglu za kosu, ona može, osim vaše kose ispeglati i male nabore na odeći. Pre nego što peglu za kosu iskoristite na odeći obrišite peglu dok je hladna kako na odeći ne bi ostali tragovi.

Iako pegla za kosu neće ispeglati ceo odevni predmet, može pomoći s naborima oko rubova košulje ili haljine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kako ukloniti sve nabore na odjeći bez pegle

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Jun.2023

Bez obzira voljeli da peglate ili ne, određeni komadi odjeće jednostavno bolje izgledaju ispeglani.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.