AMERIČKA PITA na SRPSKI NAČIN! Baka donosi recept koji je RASPAMETIO INTERNET, kolač sa keksom, orasima i višnjom je SAVRŠENSTVO

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Dec.2023, 08:32

AMERIČKA PITA na SRPSKI NAČIN! Baka donosi recept koji je RASPAMETIO INTERNET, kolač sa keksom, orasima i višnjom je SAVRŠENSTVO

Pita sa keksom, orasima i višnjama je neodoljiva poslastica koja spaja hrskavost testa, bogatstvo oraha i slatkost sočnih višanja. Ovaj recept garantuje da će svaki zalogaj biti pravo uživanje. Evo kako je pripremiti!

Ako tražite jednostavan recept koji spaja hrskavu koru, bogat nadev od oraha i osvežavajuće višnje, ova pita sa plazmom, orahom i višnjama će zadovoljiti vaše gastronomske želje. Evo kako da je pripremite:

Potrebno:

Za Testo: >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Za Nadev:

Uputstvo:

Priprema testa:

Rastopiti kvasac u 100 ml tople vode, dodati kašičicu šećera i ostaviti da nadođe. U većoj posudi, pomešati 300 grama brašna sa solju. Dodati nadošli kvasac, rastopljeni maslac, i postepeno mesiti rukama dok se ne formira glatko testo. Pokriti testo i ostaviti da odmara.

Priprema nadeva:

Umutiti mlevene orahe sa šećerom, mlevenom plazmom i dodati malo soka da se sve sjedini. Razvaljati odmaračko testo u krug i staviti ga u pleh.

Ravnomerno rasporediti nadev od oraha i plazme preko testa, pritiskajući rukama. Dodati iseckane jabuke i smrznute višnje po površini, a zatim lagano pritisnuti ivice testa prstima.

Oblikovanje pite:

Odvojiti 1/3 dela testa i ostaviti sa strane. Preostalo testo razvaljati u tanke trake i pokriti nadev u plehu. Od ostatka testa napraviti trakice i ukrstiti ih preko voća ili koristiti valjak da se naprave tradicionalni oblici. Pecite na 190 stepeni Celzijusa.

Posuti pitu prah šećerom pre serviranja. Uživajte u ovoj ukusnoj piti koja spaja hrskavu koru, bogat nadev od oraha i osvežavajuće voće!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.