ALKOHOL JE NAJMANJI PROBLEM - Zbog ovih navika se goijite, a metabolizam se usporava

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Mar.2024, 09:21

ALKOHOL JE NAJMANJI PROBLEM - Zbog ovih navika se goijite, a metabolizam se usporava

Leto se približava, promenite ove dve stvari.
Na metabolizam utiču godine, pol, faktori sredine kao što su temperatura sredine u kojoj osoba živi, endokrina funkcija, fizička aktivnost, zdravstveno stanje, ali i psihička stanja, kao što je prisustvo stresa.
Ukoliko redovno vežbate i zdravo se hranite, a ne gubite težinu u ovom slučaju, ono što se dešava može biti skriveno u načinu na koji metabolizam funkcioniše.
Šta je metabolizam?
Metabolizam je proces kojim se različita hrana koju organizam konzumira razlaže na manje molekule i elemente koje organizam apsorbuje i služi njegovim različitim potrebama. Bazalni metabolizam je energija koju telo troši u mirovanju.
...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.