5 kilograma za minuta

Izvor: S media, 09.Nov.2010, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

5 kilograma za minuta

Čak i ako nemate idealnu liniju, pravilnim odabirom garderobe možete uspešno da prikrijete nedostatke i delujete vitko

Pametnim izborom odeće možete znatno da popravite svoju figuru. Važno je da znate što želite da prikrijete, a šta da istaknete i kako. Par jednostavnih saveta pomoćiće vam da uvek izgledate neodoljivo.

Izaberite veličinu koja vam odgovara

Iako izgleda banalno, mnogi ljudi kupuju odeću koja im je prevelika ili premala. Mnogi od >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << nas u prodavnici očajnički pokušavaju da uđu u neku idealnu veličinu, iako nam premale farmerke ističu „šlauf" oko struka ili nam se rukavi preuske košulje urezuju u nadlaktice. Morate da imate na umu da će tesna odeća samo naglasiti višak kilograma.

Zaobiđite drečave boje

„Psihodelični" i drečavi detalji pretvoriće vas u hodajuću reklamu. Držite se umerenih boja, koje odgovaraju vašoj boji kože i kose, a ako želite da izgledate mršavije, izbegavajte svetlucave materijale.

Preuske farmerke

Uske farmerke savršeno stoje vitkim, dugonogim devojkama s malim zadnjicama i ravnim bokovima. Žene sa zaobljenim bokovima trebalo bi da izbegavaju takav kroj, bez obzira koliko su im vitke noge. U pantalonama s ravnim nogavicama, izgledaćete znatno bolje.

Stvorite struk

Ako je vaš problem višak sala oko struka, iluziju figure peščanog sata možete da stvorite pravilnim odabirom odeće. Majice ili tunike dubljeg dekoltea sečene ispod grudi savršen su izbor. Isto pravilo pokušajte da primenite i za haljine i jakne.

I još...

Uz sve nabrojano, trebalo bi još da poradite i na svom držanju. Pravilno držanje popraviće vašu figuru, kao i visoke potpetice. Pripazite i da vam majica ne dopire ispod linije prepona. Ako vam majica potpuno pokriva zadnjicu izgledaćete niže.

Izbegavajte „kapri" pantalone

Iako su „kapri" pantalone koje jedva dopiru do članaka u trendu već nekoliko sezona, trebalo bi da znate da one lepo stoje tek malom broju žena s dugačkim nogama.

Obratite pažnju na izrez oko vrata

Ako se odlučite za mali okrugli izrez, „lađa" izrez ili rol kragnu, gornji deo tela učinićete krupnijim. Ako vam je cilj da izgledate sitnije u gornjem delu, odaberite odeću s V izrezom, dubljim okruglim izrezom ili izrezom u obliku srca.

Suknje A-kroja

Malobrojne su žene kojima ovaj model suknji ili haljina ne stoji dobro. Zahvaljujući A-kroju koji je uzak oko struka pa se prema kolenima lagano širi, vaši bokovi i guza gotovo potpuno „nestaju". Opet, ako vas muči „nedostatak" bokova i zadnjice, onda je to kroj koji bi trebalo da izbegavate. Bolje je da odaberete usku suknju kojom ćete naglasiti ono što imate.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.