Седница Скупштине града одложена, 3. март последњи рок за конституисање

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Feb.2024, 13:51

Седница Скупштине града одложена, 3. март последњи рок за конституисање

Скупштина града Београда данас није контитуисана, а рок у коме то треба се учини истиче 3. марта. Фото: PrtSc Закључак о сазивању данашње седнице донео је крајем јануара Привремени орган Града Београда, а на дневном реду је било потврђивање мандата одборника, као и избор председника >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << скупштине и постављање секретара што је услов да би скупштина била конституисана.
Седница је одложена због недостака кворума, а наставак заказан за 1. март. Уколико се до крајњег рока градски парламент не конституише Влада именује привремени орган, а председник Народне скупштине је дужан да распише нове изборе у року од месец дана, а да се избори одрже у року од 45 до 60 дана од дана расписивања избора.
Када се изаберу председник Скупштине града и секретар Скупштина града Београда има рок од месец дана да изабере градоначелника Београда. Уколико се не изабере градоначелник у року од месец дана, Влада распушта Скупштину града, а председник Народне скупштине РС има рок од два месеца да распише изборе, а да од дана раписвања до дана одржавања буде 45 до 60 дана.
Sednica Skupstine grada odložena za 1. mart

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Седница Скупштине града одложена, 3. март последњи рок за конституисање се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.