3 СОС савета за сјајну и здраву косу које свака жена треба да зна

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Apr.2023, 08:00

3 СОС савета за сјајну и здраву косу које свака жена треба да зна

Пут до здраве и лепе косе за којом сви жудимо често је дуг и тежак. Фото: Pexels/Element digital Укратко, за поглавље „здрава и лепа коса“ потребно је много одрицања и неге, што треба радити интензивно а не повремено, кад год се тога сетимо.
Оно што је, међутим, извесно је да постоје неки >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << веома корисни савети које сви морамо да знамо (и да их се верно придржавамо), ако желимо да наша коса зрачи здрављем и сјајем, да не изгледа оштећено итд.
Према мишљењу стручњака и дерматолога, постоје три ствари на које треба обратити пажњу, а оне се углавном тичу правилног прања и неге након тога.
3 корисна савета која треба да знате: 1. Никада не спавајте са мокром косом Колико год изгледало тешко осушити косу на крају дугог дана, требало би да покушате да то урадите. Мокра коса је склонија пуцању, а коса још више пати док се трља о јастук. Осим тога, сву влагу упија тканина јастучнице, што узрокује досадно коврџање које често видите следећег јутра. Осим тога, врло често мокра коса може чак изазвати и болове у пределу врата.
2. Правилно користите шампон И под тим не мислимо само на употребу правог шампона за вашу косу, већ и да га користите за чишћење – углавном – коже главе. Сврха шампона је да очисти кожу главе од прљавштине, бактерија и остатака производа који се тамо накупљају и изазивају добро познату масноћу у корену. Остатак косе (дужина и врхови) ће се опрати док шампон исперете водом. Трљање (неколико пута) косе шампоном и претеривање са прањем потез је који коси много штети.
3. Не заборавите да ставите производе за заштиту од топлоте и СПФ креме Већ знате важност производа за заштиту од топлоте. Сваки пут када исправљате косу или користите било који алат за обликовање (чак и фен), томе мора да претходи наношење креме која ће заштитити косу од претеране топлоте коју емитују ови алати.
Али исто важи и за СПФ креме за косу, које штите косу од сунчевог зрачења. УВ зрачење је присутно током целе године и утиче на косу, дехидрира је и доводи до бледења боје. Користите их свакодневно, баш као што користите креме за сунчање за лице.
Navike koje skidaju kilograme bez vežbanja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак 3 СОС савета за сјајну и здраву косу које свака жена треба да зна се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.