У Војводини уручено 29 уговора о средствима за некретнине у власништву жена

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Sep.2023, 20:24

У Војводини уручено 29 уговора о средствима за некретнине у власништву жена

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић уручио је данас 29 уговора за доделу бесповратних средстава породицама на територији Војводине за куповину некретнина које ће бити у власништву жена. Фото: Танјуг/Влада АП Војводине/Чила >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Давид Циљ ове мере је решавање стамбеног питања породица и повећање броја жена власница некретнина, а овогодишњим конкурсом је, за те намене, опредељено 45 милиона динара, наводи се у саопштењу Покрајинске владе.
„Конкурс смо први пут реализовали 2022. године када су 34 жене постале власнице некретнине, од којих су њих 12 самохране мајке. Прошле године, буџет је такође био вредан 45 милиона динара, а максималан износ је био 1,2 милиона динара. Ове године, максималан износ је 1,6 милиона динара“, рекао је Вулетић.
Он је истакао да се на овај начин утиче на јачање породице и унапређивање положаја жена.
„Према недавно завршеном попису, на територији Војводине жене чине 51,4 одсто укупног становништва, а само четвртина њих су власнице некретнине. Тачније, 13 одсто жена су власнице, а 12 одсто сувласнице“, рекао је покрајински секретар и додао да Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова реализује више демографских мера, као и мера за оснаживање жена.
Вулетић је указао да се повећање броја жена власница некретнина сматра добром основом за покретање сопственог бизниса, отварање фирме, добијање субвенција, као и за даљи економски напредак жене, породице и друштва у целини.
Иако је овај конкурс намењен породицама – брачним и ванбрачним заједницама, први пут су и самохране мајке препознате у систему подршке, па ће ове године њих десет решити своје стамбено питање, наводе из Покрајинске владе.
Orlić posetio Školu za osnovno i srednje obrazovanje “Sveti Sava“ u Umci

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У Војводини уручено 29 уговора о средствима за некретнине у власништву жена се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.