У Такову обележена 208. годишњица Другог српског устанка

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Apr.2023, 18:56

У Такову обележена 208. годишњица Другог српског устанка

Државна церемонија поводом обележавања 208 година од Другог спрског устанка, одржана је данас на знаменитом месту „Таковски грм“ у Такову код Горњег Милановца. Фото: Wikimedia Commons/Veljkov94 На споменик у меморијалном комплексу посвећеном догађајима из 1815. године, венце су положили >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << представници Владе Србије, Војске Србије, Министарства одбране, представници Моравичког управног округа, Општине Горњи Милановац и братимљених градова из Норвешке и Северне Македоније.
Одата је почаст устаницима, који су под вођством Милоша Обреновића кренули у борбу против Турака 1815. године, а у историјском Такову одржан је свечани програм, преноси РТС.
Поводом Дана општине Горњи Милановац и 170 година тог града, положени су венци на пет споменика који се налазе у центру града, а уприличена је и свечана седница Скупштине Општине Горњи Милановац.
Rođeni brat kneza Miloša počiva u Novom Sadu – kako je život doveo Jovana Obrenovića u „Srpsku Atinu“

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У Такову обележена 208. годишњица Другог српског устанка се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.