10 prirodnih maski za kosu koje vraćaju sjaj

Izvor: B92, 11.Apr.2021, 12:59

10 prirodnih maski za kosu koje vraćaju sjaj

Ako vam je kosa suva, beživotna i puno se lomi, pokušajte da je nahranite aktivnim sastojcima iz namirnica koje već verovatno imate u kući. Belanci, banane, kokosovo ulje, ovsene pahuljice ili avokado deluju odlično na kosu, a nakon nanošenja je važno da je isperete i operete šamponom.

Ipak, pre nego što se upustite u ovaj beauty ritual, svakako pazite da niste alergični ili intolerantni na neke od namirnica koje se koriste, piše Bright Side.

1. Belanci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Jaja imaju puno belančevina, tako da redovna konzumacija jaja može da održi vašu kosu zdravom. Korištenje jaja u maskama za kosu takođe može da spreči gubitak i lomljenje kose, da popravi oštećenu kosu i da podstakne njen rast. Belanca možete da nanesete na kosu samostalno ili u kombinaciji sa drugim sastojcima.

Recept za masku:

6. Ovsene pahuljice

Ovsene pahuljice sadrže puno vlakana koja mogu da navlaže kosu i pospeše njen rast, kao i da kosu učine debljom.

Evo kako napraviti masku za kosu od ovsenih pahuljica:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.