10 dokaza da vas partner ne poštuje dovoljno

Izvor: Savršena.com, 28.Avg.2017, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

10 dokaza da vas partner ne poštuje dovoljno

(foto: Favim)

Često govorimo o istim pravima i poštovanju međusobnih interesovanja u vezama i u teoriji smo svi dobri u tome. Ali šta je sa praksom? Da li možemo da vidimo nepoštovanje i loš odnos jednog od partnera u stvarnoj ljubavnoj vezi na prvi pogled? Pogledajte ilustracije čestih životnih situacija. Sigurno će vam pomoći da sagledate lične odnose iz potpuno nove perspektive.
1. Nejednako trošenje vremena i novca na zajedničke potrebe
Svakog dana posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Savršena.com << posla idete dužim putem da biste nabavili namirnice i spremili doručak, ručak i večeru jer je vaš partner navikao da dobro jede? Radite dva posla jer ne možete da priuštite da mu ispunite sve prohteve? Vaša zarada nije dovoljna za vas dvoje? To nije fer!
2. Samo jedno ima koristi od zajedničkog života
Vaš partner živi u vašoj kući i delite troškove za hranu? Svako od vas ima nekoliko bočica u kupatilu kupljenih samo za sebe? Kuvate i čistite na smenu? Sve ovde izgleda u redu. Ali i dalje nije fer!
3. Prividna finansijska nezavisnost
Ne nudite jedno drugom finansijsku podršku u kriznim vremenima jer svi znaju da “novac kvari veze”. Čak postoji izreka koja kaže: “Ako želiš da izgubiš prijatelja, pozajmi mu novac.” Nije fer!
4. Nemate na koga da se oslonite
Znate da ne možete da priuštite sebi da se razbolite jer niko neće brinuti o vama? Mislite da će partner biti dobro i bez vaše nege jer on nije vaše dete? Ne možete da ga pitate da brine o vašem ljubimcu ili cveću dok niste tu? To nije fer!
5. Oči u oči sa stresom
Prestali ste da pokušavate da objasnite svoja osećanja partneru jer znate da neće biti saosećanja? Ne pitate jedno drugo za savet jer nemate pojma šta se dešava u životu onog drugog? Ne osećate podršku kada vam je očajnički potrebna? To nije fer!
6. Krivite partnera jer nije sposoban da bude “tipičan” muškarac ili žena
Prebacujete mu jer nije bio sposoban da popravi cev u kuhinji? Krivite je jer joj špagete nisu ni blizu ukusne onima koje pravi vaša majka? Zahteva da počne da se ponaša “kao muškarac” ili “dobra domaćica”? To nije fer!
7. Negativno poređenje
Morate da slušate kako je divan muž njene prijateljice? Znate sve talente žene njegovog ortaka? Nekako su svi zaboravili da ste bili savršeni na početku veze. To nije fer!
8. Odbijanje da se prihvati odgovornost
Vaša deca nisu talentovana kao deca vaših prijatelja? Tapete u spavaćoj sobi koje ste zajedno birali odjednom su “rezultat vašeg lošeg ukusa”? Vi ste krivi za sve što je zajednička briga? To nije fer!
9. Neodgovarajući hobiji
Vaša filatelistička kolekcija zauzima mnogo mesta? Ometate mu gledanje TV šoua jer šijete suviše glasno? Vaš hobi je baš uvrnut? To nije fer!
10. Sopstveni interesi iznad svega ostalog
Primećujete da dobijate premalo prostora na policama iako zauzimate manje od pola? Vaša platna sa slikama su izbačena jer je “sada lakše da se diše”? Vaše potrebe nisu jednake partnerovim? To nije fer!
Izvor: Brightside.me

Nastavak na Savršena.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Savršena.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Savršena.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.