Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Nov.2023, 16:55

Гутереш: Насиља над женама је све више, може се решити тај проблем

Генерални секретар Уједињених нација Антонио Гутереш рекао је данас поводом Светског дана борбе против насиља над женама да је све више насиља над женама, али да је другачији свет могућ. Фото: Танјуг/AP Photo/Craig Ruttle „Насиље над женама и девојчицама је глобални изазов за људе. Пандемија >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ковида је додатно бацила светло на ово питање, захтевајућни хитну акцију на свим нивоима, где год је могуће, од свих људи“, навео је Гутереш, пренео је сајт УН.
Он је рекао да је у априлу апеловао на међународну заједницу да ради на окончању насиља „једном заувек“.
„То исто кажем и данас. Светска заједница мора да чује глас и искуства жена и девојчица и да схвати њихове потребе, посебно жртава и оних које се суочавају са вишеструким типовима дискриминације. Морамо да приоритизујемо женско лидерство у решавању проблема и да укључимо мушкарце у борбу“, истакао је Гутереш.
Генерални секретар је рекао да те мере не треба само да се тичу периода након насиља над женама.
„Треба радити на томе да се спречи да дође до насиља“, казао је Гутереш и додао да треба појачати одговорност починиоца насиља.
UN: U Pojas Gaze stigao najveći humanitarni konvoj od 7. oktobra

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Гутереш: Насиља над женама је све више, може се решити тај проблем се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.