Зашто мушкарци сагоревају више калорија од жена седећи испред телевизора?

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Jul.2023, 16:01

Зашто мушкарци сагоревају више калорија од жена седећи испред телевизора?

Седећи испред телевизора, мушкарци сагоревају више калорија од жена. Фото: Pexels/afra32 Лекари су мерили колико енергије троше три пара током свакодневних активности. Свих шест испитаника јело је оброке од 600 калорија пре него што им је додељена активност као што је заједничко седење >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << испред телевизора, сат у теретани или три сата кућних послова.
Док је мушкарац потрошио 640 калорија седећи на каучу, жена је потрошила 292 у исто време. Жене сагоревају мање калорија јер теже од мушкараца, али то објашњава само део разлике, кажу стручњаци.
Други део се приписује чињеници да мушкарци имају више мишићне масе, која троши много више енергије од осталих ткива.
Утврђено је и да се током јутра проведеног у кућним пословима потроши онолико калорија колико током једног сата исцрпљујућег вежбања у теретани. Мушкарац који је вежбао сат времена у теретани унео је 834 калорије, а жена 729 калорија. Истовремено, пар који је јутро провео чистећи кућу потрошио је сличну количину енергије – мушкарац 862 калорије, а жена 629 калорија.
Стручњаци истичу да то показује да умерене дуготрајне активности играју много важнију улогу у животу у смислу потрошње калорија него што се раније веровало.
6 trikova da ovog leta u svakom trenutku budete maksimalno hidrirani

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зашто мушкарци сагоревају више калорија од жена седећи испред телевизора? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.