УН забринута због мале заступљености жена у органима власти у Кини

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Maj.2023, 11:19

УН забринута због мале заступљености жена у органима власти у Кини

Одсуство жена у највишем кинеском руководству је забрињавајуће, навеле су Уједињене нације у извештају, препоручивши Кини да усвоји законске квоте и систем родног паритета како би убрзала једнаку заступљеност жена у влади. Фото: Танјуг/Yan Yan/Xinhua via AP Препоруке за Кину Комитета >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << УН за елиминацију дискриминације жена, објављене су у уторак заједно са налазима о Немачкој, Исланду, Сао Томе и Принципе, Словачкој, Шпанији, Источном Тимору и Венецуели, пренео је Ројтерс.
Комитет је саопштио да док је број жена у политичком и јавном животу Кине повећан, расте забринутост јер жене представљају само 26,54 одсто посланика у 14. Националном народном конгресу Комитет УН је позвао Кину да повећа број жена у свим владиним бироима, укључујући правосуђе и спољну службу, посебно на нивоима одлучивања.
Од октобра 2022. године међу 24 члана Политбироа Комунистичке партије Кине нема ниједне жене први пут у последњих 20 година, као што нема ниједне жене међу седам чланова сталног комитета Политбироа, наводи се у извештају.
Medvedev: Britanski zvaničnici mogu se posmatrati kao legitimna vojna meta

Преузмите андроид апликацију.
Чланак УН забринута због мале заступљености жена у органима власти у Кини се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.