Зашто се женама допадају мушкарци с брадом? Истраживање дало могуће објашњење

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Maj.2023, 13:01

Зашто се женама допадају мушкарци с брадом? Истраживање дало могуће објашњење

У истраживању учествовале су жене старости између 18 и 70 година. Фото: Pexels/Andrea Piacquadio Мушкарце који имају браду нежнији пол сматра привлачнијим и доминантнијим, показало је студија Универзитета у Квинсленду у којој је учествовало 919 жена, између 18 и 70 година. Њихов задатак је био >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да оцене фотографије на којима су били мушкарци без браде, с брадом, као и фотографије сређене у фотошопу. Испитанице су оцењивале потенцијалне партнере како за авантуру, тако и за озбиљну везу.
Према резултатима, највеће оцене добиле су фотографије мушкараца с изразито мужевним карактеристикама и густим брадама, посебно када је реч о успостављању дуготрајних партнерских односа и веза.
Али нису баш све жене биле фасциниране мушкарцима с брадом, најчешће због хигијенских разлога, наводећи да се у бради скупљају бактерије. Ипак, кључну улогу у привлачењу супротног пола има карактер, а истраживања говоре да жене у великој мери одређују нечију личност и особине на основу браде.
Zbog čega burme ne treba da se razlikuju, skidaju i daju drugima?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зашто се женама допадају мушкарци с брадом? Истраживање дало могуће објашњење се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.