Иран: Камерама контролишу колико жена носи хиџаб

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Apr.2023, 12:46

Иран: Камерама контролишу колико жена носи хиџаб

Настојећи да ставе под контролу све већи број жена које пркосе обавезном кодексу одевања, иранске власти постављају камере на јавним местима и на саобраћајницама како би идентификовале и кажњавале жене које се не придржавају исламских норми облачења и одбијају да носе хиџаб, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << саопштила је данас иранска полиција. Фото: Танјуг/Murat Düzyol via AP У саопштењу се наводи да ће, након што буду идентификоване, те „преступнице“ добијати „текстуалне поруке упозорења о последицама“, преноси Ројтерс.
У полицијском саопштењу се образлаже да је циљ ових мера „спречавање отпора према закону о обавезном ношењу хиџаба“. Додаје да таква врста отпора „нарушава духовну слику земље и шири несигурност“.
Након смрти 22-годишње Махсе Амини, Иранке курског порекла која је прошлог септембра приведена јер није носила хиџаб. Потом изгубила живот у притвору иранске полиције за морал, све је више Иранки које одбијају да носе хиџаб.
Netanijahu naredio mobilizaciju policije i vojske zbog napada u Tel Avivu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Иран: Камерама контролишу колико жена носи хиџаб се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.