Гојковић: Србија препознаје незаменљиву улогу жена у унапређењу науке

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Feb.2024, 10:50

Гојковић: Србија препознаје незаменљиву улогу жена у унапређењу науке

Потпредседница Владе, председница Координационог тела за родну равноправност и министарка културе Маја Гојковић саопштила је данас, поводом Међународног дана жена и девојака у науци, да Србија препознаје незаменљиву улогу коју жене имају у унапређењу научних сазнања, подстицању >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << иновација и покретању напретка у нашем друштву. Фото: Танјуг/Горан Златковић Ово је дан који не само да признаје невероватан допринос жена у области науке, већ служи и као инспирација за нове генерације младих девојака које теже да разбију баријере и предрасуде у домену науке. Зато је важно да учинимо све да омогућимо једнаке услове и за жене у науци, да допринесемо да буду видљиве и добију признања која заслужују, поручила је Гојковић.
Гојковић је указала да данас када обележавамо овај важан дан, уједно славимо достигнућа жена широм света и одајемо почаст изузетним доприносима наших научниица које су оставиле неизбрисив траг у науци и академској заједници.
„Важно је да поново потврдимо нашу посвећеност креирању друштва у коме девојчице и жене у Србији могу да остваре своје снове у науци без предрасуда. Зато је неопходно да негујемо њихове таленте и пружимо им ресурсе и подршку који су им потребни да напредују у науци, нагласила је Гојковић.
Danas u Srbiji natprosečno toplo, do 23 stepena

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Гојковић: Србија препознаје незаменљиву улогу жена у унапређењу науке се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.